Абонамент за бюлетин
Страх. Доналд Тръмп в Белия дом
-10%

Страх. Доналд Тръмп в Белия дом

ISBN: 9789542831877
Издател: Сиела
Издадена: 2020
Брой страници: 488
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 19.90 лв.
Цена: 17.91 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Политика, публицистика, медии, Политика, Публицистика
„Страх“ не е книга „за“ или „против“ Доналд Тръмп, а е висша проба политическа журналистика от изчезващ вид. Боб Удуърд, един от най-авторитетните американски журналисти, е отразявал управленията на деветима президенти, двукратен носител е на „Пулицър“ (за отразяването на аферата „Уотъргейт“ и терористичните атаки от 11 септември 2001 г.) и професионализмът му не подлежи на съмнение. В задълбоченото си изследване той разкрива в неподозирани детайли не само хаоса и противоборствата в Белия дом през последните години, но и как се вземат най-важните решения за външната и вътрешната американска политика.

Фокусът на книгата не е само върху противоречивата личност на Доналд Тръмп, но и върху хората, с чиято помощ той успя да съкруши кандидата на демократите Хилари Клинтън и да дойде на власт на крилете на популистки послания и агресивни съобщения в социалните мрежи. Президентският му мандат е също така белязан от нестихващи скандали и опетняващи разкрития. Някои от сътрудниците му споделят открито пред Удуърд, че буквално им се налага да крият документи от своя президент, за да не може той да задейства импулсивно хрумналите му идеи, застрашаващи националната сигурност.

Удуърд е прекарал стотици часове в разговори с хора от най-близкия кръг на Тръмп, използвал е и проверена информация от документи, записки, дневници и др. Той описва понякога ден по ден как са вземани ключови решения за Северна Корея, Афганистан, Иран, Близкия изток, НАТО, Китай и Русия, а също и за търговията, митата, имиграцията, данъците и други яростно оспорвани теми от американската вътрешна политика.

В „Страх“ са проследени детайлно и вътрешните войни на Тръмп срещу ФБР и медиите, както и отношенията му с разследващите, които търсеха доказателства за руска намеса в американските избори, включително и по отношение на пикантните сведения за личния живот на милионера.

Една истинска и смущаваща история, която се чете понякога като политически трилър, понякога като трагикомедия, но е най-вече документ на времето, в което на върха на най-могъщата държава в света е Доналд Тръмп. Човекът, който знае как да управлява страховете на своите избиратели.

Книги, подобни на "Страх. Доналд Тръмп в Белия дом"

Путин, войната и ние
-10%

Путин, войната и ние

Огнян Стефанов

19.80 лв.
Епохата на автократите
-10%

Епохата на автократите

Гидиън Рахман

17.91 лв.
Украйна - Русия. Мисловна карта на двубоя
-10%

Украйна - Русия. Мисловна карта на двубоя

Мишел Фуше

10.80 лв.
Руско-украинската война
-10%

Руско-украинската война

Серхий Плохий

35.10 лв.
Европа: Краят на играта
-10%

Европа: Краят на играта

Улрике Геро, Хауке Риц

13.50 лв.

Допълнителни материали Други книги от Боб Удуърд

Коментари за "Страх. Доналд Тръмп в Белия дом"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах