Абонамент за бюлетин
Стратега
-10%

Стратега

ISBN: 9786191952755
Издател: Книгомания
Издадена: 2020
Брой страници: 264
Корица: Твърда
Корична цена: 27.90 лв.
Цена: 25.11 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Българска литература, Спорт и туризъм, Спорт и бойни изкуства, Биографична литература
Димитър Пенев (р. 1945) е една от най-емблематичните и харизматични личности не само в българския футбол, а и в родния спорт. В спортната си кариера се състезава само за два отбора - Локомотив Сф и ЦСКА, с които печели общо 8 шампионски титли на България и пет пъти Купата на Съветската армия. Като национален селекционер води отбора на България на световното първенство в САЩ ’94, извеждайки „трикольорите“ до бронзови медали. Носител е на орден „Стара планина“ – първа степен.

Иво Тонков (р. 1975) е завършил е УНСС. Със спортна журналистика се занимава от 1996 г. Кариерата му стартира в ТВ „Евроком“, а по-късно е част и от екипа на TV7. В различни периоди работи за електронните издания sport.bg, cska.bg, fantace.bg, sportnamasa.com и livesport.bg, както и за печатните – „Червените“, „Дерби Мач“ и „7 дни спорт“.

Димитър Пенев разказва честно, дори болезнено откровено за житейския си път. Не крие нищо, не се изтъква, самоиронията му е основен похват. Всеки, който чете тази книга, ще бъде поздравен от Димитър Пенев, защото ще влезе във вътрешния свят на един свестен човек и голям професионалист.
– доц. д-р Ефрем Ефремов, съзнателен привърженик на ЦСКА от 53 години

Благодарен съм на тази чудесна книга, която ме връща към незабравими мигове в моя живот от детството и досега, в които присъства и великият българин Димитър Душков Пенев.
– Георги Атанасов, журналист

Димитър Пенев в целия му блясък. Неподправен, искрен и забавен. Такъв, какъвто го познаваме. Неговата изповед е своеобразна история на българския футбол – от времето на златната декада на 60-те години, през „четвъртите в света“, за да стигнем до настоящата реалност.
– д-р Тодор Борисов, спортен журналист

Това не е просто книга, а една човешка съдба, историята на един титан на своето време.
– Станимир Бакалов, редактор и журналист

Трифон Иванов беше казал: „Абе говори простичко в съблекалнята, ама като го правиш на терена това, което казва – и се получава!“. Такъв е Димитър Пенев. Такава е и тази книга – с неговите си думи, простички до гениалност, без да са излишно напарфюмирани! Истинско удоволствие!“.
– Данаил Кънев, журналист

В живота ми е имало много радостни събития. Но успехът на българския национален отбор по футбол през 1994 г., воден от Димитър Пенев, заема едно от челните места в тази моя лична класация, почти наравно с раждането на сина ми и сватбата с любимото ми момиче. И тази книга затова е специална вече и за мен, защото успях да опозная още по-добре човека Димитър Пенев.
– Венци Мицов, музикант и журналист

Димитър Пенев е отделна Вселена в нашите гранични територии. Генезисът на правоговора и вероятно и на правописа на Пената, също е извънземен. Там, в тази граматическа отделна си планета, царува „Борис Три“ и точка по въпроса! Чичо Митко, ти си национално богатство!
– Ники Кънчев, телевизионен и радиоводещ

Книги, подобни на "Стратега"

Стратега
-10%

Стратега

Димитър Пенев, Иво Тонков

22.41 лв.
В Германия го наричат Генерала

В Германия го наричат Генерала

Румен Пайташев

15.00 лв.
ГУНДИ какъвто не го познавате. Уникални снимки
-10%

ГУНДИ какъвто не го познавате. Уникални снимки

Георги Иванов, Кристиан Иванов, Елица Младенова, Добромир Добрев

17.23 лв.
Трифон Иванов - Железния: Биография на една вечна легенда
-10%

Трифон Иванов - Железния: Биография на една вечна легенда

Георги Иванов, Кристиан Иванов, Добромир Добрев

17.99 лв.
Джони Велинов: Моята история

Джони Велинов: Моята история

Джони Велинов, Ники Александров

18.00 лв.

Други книги от Димитър Пенев

Коментари за "Стратега"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах