Абонамент за бюлетин
Страстите на разума
-10%

Страстите на разума

ISBN: 9789543894635
Издател: Ера
Издадена: 2018
Брой страници: 720
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 16.00x23.00
Корична цена: 28.00 лв.
Цена: 25.20 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Биографична литература
Ървинг Стоун се нагърбва с амбициозната задача да нарисува панорамно платно на живота на Зигмунд Фройд. С търпението на археолог Стоун разкрива пласт след пласт противоречивата душевност на Фройд, като следва житейския му път стъпка по стъпка - дългите години на обучение по медицина, бракът му с Марта Бернайс, трудното начало на лекарската му практика, пътуванията му във Франция, Италия и Америка, професионалният сблъсък с видни представители на медицинската общност, неспособни да приемат революционните му идеи.

Също като художник разкрива пред читателя багрите на една сложна личност, чиито неуморни научни търсения довеждат до разработването на нов метод за лечение на човешката психика.

С изключителна прецизност, авторът на „Страстите на разума“ ни представя в колоритни детайли обществените и културни явления, характеризиращи Европа в началото на миналото столетие. Пресъздава автентичната атмосфера на Виена и проследява социално-политически процеси, белязали съдбата на няколко поколения.

„Страстите на разума“ е изискан разказ, изпъстрен с пикантни истории и бурни междуличностни конфликти - изкуство, което Ървинг Стоун безспорно владее.

-----------------

Ървинг Стоун е създател на жанра биографичен роман. С неуморното търпение на историк, той години наред се рови в архиви, събира материали за живота на своя герой и така се раждат блестящо написаните романи „Жажда за живот”, посветен на Ван Гог, „Страдание и възторг” – биографичен разказ за Микеланджело, „Гръцкото съкровище” – роман за откривателя на Троя - Шлиман. Творбите му пресъздават не само съдбата на определена личност, но и детайлно обхващат социално-икономическите условия и духовните ценности на съответната епоха. Ървинг Стоун безпогрешно улавя пулса на времето, стремежите и страданията на новаторите, които бележат историята на човечеството.

------------------

Купих тази книга, защото ме заинтригува. Първо и дори доста смешно, е заради името на автора. То съвпада с това на моя любим. На второ място, понеже в нея се разказва на Ван Гог, а той определено не е бил случен човек. И наистина се изненадах как бях увлечена от книгата и историята е нея. Харесаха ми и всички останали хора на изкуството, които са описани в романа.

Читателско мнение

Книги, подобни на "Страстите на разума"

Жажда за живот
-5%

Жажда за живот

Ървинг Стоун

28.41 лв.
Страдание и възторг
-5%

Страдание и възторг

Ървинг Стоун

28.41 лв.
Животът на Мона Лиза
-10%

Животът на Мона Лиза

Даян Хейлс

17.91 лв.
Влюбеният крал
-10%

Влюбеният крал

Мишел Зевако

18.00 лв.
Нищо случайно

Нищо случайно

Клое Маданес

24.00 лв.

Други книги от Ървинг Стоун

Коментари за "Страстите на разума"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах