Абонамент за бюлетин
Странната смърт на Европа
-5%

Странната смърт на Европа

ISBN: 9786190101840
Издател: Изток-Запад
Издадена: 2018
Брой страници: 344
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x21.50
Корична цена: 19.99 лв.
Цена: 18.99 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Социология и политология, Политика, публицистика, медии, Публицистика
Европа е пред самоубийство.

Дали европейците ще се примирят с това?

Намаляваща раждаемост, масова миграция, тероризъм... Европейците са неспособни да се защитят. Тази книга е не просто анализ на демографските и политическите реалности, но и свидетелски разказ за континент в режим на самоунищожение.

Една от причините за това тревожно състояние е масовото пренасяне на цели народи в Европа. Някогашният континент – дом на европейските народи – постепенно се е превърнал в дом на целия свят. Дълбоко обременена от вината за миналото си, Европа приема огромен брой имигранти от бившите си колонии, за да запълни недостига на работна ръка. Това постепенно води до промяна в облика ù. Цели квартали, обитавани от имигранти, приличат на родината им във всичко, освен по локацията. Храната, дрехите, езикът и религията са същите като в родните им земи. Дори потомците им се придържат към традиционните ценности, не успявайки да се впишат в европейската среда.

Масовото навлизане на милиони хора не би изглеждало като финален акорд за континента, ако Европа не изглеждаше, сякаш е загубила вяра в собствените си убеждения, традиции и наследство. Подплатена с внушителен масив проучвания, книгата описва разочароващия провал на мултикултурализма, на липсата на решение по въпроса за миграцията и увеличаващия се национализъм. За написването на книгата Дъглас Мъри обхожда целия континент, за да чуе историите както на търсещите убежище, така и на онези, които са им го предоставили. И завършва с две прогнози за Европа: едната – обнадеждаваща, другата – крайно тревожна. Кой път ще изберем?

------------------

Това е едно отлично обяснение и анализ на настоящите проблеми, пред които е изправена Европа. Това е базисно четиво за всеки, който иска да разбере какво се случва в Европа и колко спешни за разрешение са въпросите, поставени в книгата. Авторът дава високо-критична оценка на политическата класа, за това че игнорира желанията на обществото по отношение на имиграцията и въздействието на Исляма.

Читателско мнение

Книги, подобни на "Странната смърт на Европа"

Лудостта на тълпите
-5%

Лудостта на тълпите

Дъглас Мъри

18.91 лв.
Войната срещу Запада
-5%

Войната срещу Запада

Дъглас Мъри

20.90 лв.
Страх и пропаганда
-5%

Страх и пропаганда

Милена Якимова

14.25 лв.
Прекрасният нов свят след 1984
-5%

Прекрасният нов свят след 1984

Боян Чуков

17.10 лв.
Събитията, които промениха света

Събитията, които промениха света

24.95 лв.

Други книги от Дъглас Мъри

Коментари за "Странната смърт на Европа"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах