Абонамент за бюлетин
Сто нощи
-10%

Сто нощи

ISBN: 9786191645688
Издател: Enthusiast
Издадена: 2023
Брой страници: 256
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x21.00
Корична цена: 20.00 лв.
Цена: 18.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
Eдновременно фантазия на перверзен моралист и на социален антрополог, романът „Сто нощи“ изследва любовта, изневярата и формите на лъжата.

Около половината от хората признават, че са изневерявали сексуално на партньора си. А дали другата половина казват истината, или лъжат? Има само един начин да се провери: да се проучи животът им с помощта на детективи или чрез средствата на електронния шпионаж. Такъв антропологичен експеримент ни представя настоящият роман: изследване върху шест хиляди души без тяхното съгласие, за да се стигне накрая до надеждна статистика за сексуалното поведение и навици на съвременното общество.

Ирене, главната героиня, търси в сексуалността тайните на човешката душа. Като млада тя заминава от Мадрид за Чикаго, за да учи психология в университета, и там, далеч от семейството си, започва да анализира почти научно мъжете, които среща и с които има интимни отношения. Безпристрастният й поглед се променя, когато се влюбва в аржентинеца Клаудио, криещ в себе си болезнена тайна.

„Сто нощи“ е едновременно сантиментална рефлексия, еротично проучване и полицейско разследване на убиец, който не е оставил никаква следа от престъплението си.

Романът анализира различните форми на любовта и сексуалното поведение (някои радикални и крайни), изневярата, скритите желания, табутата, половинчатите истини и измамите, които понякога владеят личните отношения. И като в гениална игра авторът включва досиета на прелюбодейци, създадени по негова молба от писателите Едурне Портела, Мануел Вилас, Серхио дел Молино, Лара Морено и Хосе Овехеро, представляващи стимулиращо упражнение по литературен промискуитет.

Книги, подобни на "Сто нощи"

Къщата с вратите. Роман за Съмърсет Моъм

Къщата с вратите. Роман за Съмърсет Моъм

Тан Туан Ен

21.90 лв.
Спасителят

Спасителят

Никълъс Спаркс

19.99 лв.
Момичето от Техеран

Момичето от Техеран

Марджан Камали

23.00 лв.
Хартия с воден знак

Хартия с воден знак

Горан Петрович

18.00 лв.
Бал във Версай
-10%

Бал във Версай

Даниел Стийл

17.99 лв.

Други книги от Луисхе Мартин

Коментари за "Сто нощи"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах