Абонамент за бюлетин
Сред руснаците
-10%

Сред руснаците

ISBN: 9786197300253
Издател: Вакон
Издадена: 2017
Брой страници: 342
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x21.00
Корична цена: 19.00 лв.
Цена: 17.10 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: География, География на света, Спорт и туризъм, Туризъм и пътеводители
От Прибалтика до Кавказ, „Сред руснаците“ е грандиозно пътешествие из историята и културата на един от най-загадъчните региони в света. Религия, изкуство, литература и политика се завихрят в шеметен водовъртеж, а Колин Таброн е перфектният гид из лабиринта на времето.

Британският пътешественик поема към тези величествени простори, които неустоимо вълнуват приключенския му дух, сам, със стария си автомобил „Морис Марина“, въоръжен единствено с основни познания по руски език и нестихващо любопитство. И макар че КГБ неотлъчно го следва по петите, той все пак осъществява целта на пътуването си – среща се с обикновените хора и в дълбоко личните разговори се докосва до частица от най-съкровените им мисли и мечти.

С пленителния си усет към словото, с финото си познаване на човешката душа Таброн умело се движи по крехкия брод между белезите на миналото и надеждите на съвремието. Авторът плавно ни повежда от пасторалния покой на анонимни селца до блясъка на Москва и Санкт Петербург, от безличните жилищни блокове до пищното великолепие на Ермитажа и храма „Св. Василий Блажени“. С изящната си проза и впечатляващата си ерудиция ненадминатият майстор на пътеписа ни пренася и в отминали епохи на дворцови интриги, имперско величие и крах, като през целия път не спира да търси и пренарежда парченца от пъзела на необятната руска душа, вдъхновила перото на толкова литературни класици.

-----------------

Този автор звучи така, сякаш е погълнал голям речник. Като цяло това е книга, която описва едно пътешествие. Според мен заглавието може да бъде предадено и още по-точно, тъй като Колин Таброн не пътува само из Русия през '80-те. Той също минава през тогавашните съветски републики на Беларус, Грузия, Литва, Латвия, Естония и Украйна.

Читателско мнение

Книги, подобни на "Сред руснаците"

Огледалото на Дамаск
-10%

Огледалото на Дамаск

Колин Таброн

15.30 лв.
Река Амур: Между Русия и Китай
-10%

Река Амур: Между Русия и Китай

Колин Таброн

18.00 лв.
Към една планина в Тибет
-10%

Към една планина в Тибет

Колин Таброн

14.40 лв.
Хималаите отблизо. Непал, Индия, Шри Ланка
-5%

Хималаите отблизо. Непал, Индия, Шри Ланка

Петър Берон

17.10 лв.
От Мандалай до Тимор. Индокитай и Малайския архипелаг
-5%

От Мандалай до Тимор. Индокитай и Малайския архипелаг

Петър Берон

17.10 лв.

Други книги от Колин Таброн

Коментари за "Сред руснаците"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах