Абонамент за бюлетин
Среднощно слънце
-10%

Среднощно слънце

ISBN: 9789543574308
Издател: Емас
Издадена: 2019
Брой страници: 208
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 14.00 лв.
Цена: 12.60 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Трилъри, Криминалета
Норвежецът Ю Несбьо безспорно стои сред най-добрите криминални писатели на нашето време, оглавявайки класациите с всяка своя следваща книга. Романите му са преведени на над 50 езика и са продадени в повече от 45 милиона екземпляра.

В селце далеч в северна Норвегия, където незалязващото слънце е способно да те докара до лудост, от автобуса слиза мъж. Представя се като Юлф и търси място, където да се скрие от най-влиятелния наркобос в Осло, известен като Рибаря. Доскоро Юлф е работел за Рибаря – бил е силов събирач на дългове, изпълнявал е дори мокри поръчки, но след издънка е изпаднал в немилост. И Рибаря изпраща наемниците си по петите му да го очистят. Попадайки в селцето Косюн, Юлф открива перфектното скривалище. Или поне така се надява.

Местните жители, консервативни християни, приемат Юлф, а тъжната, красива клисарка и малкият ѝ син му помагат и му носят храна. Тяхната компания пробужда у доскорошния престъпник нещо, което той мисли за отдавна умряло. Но инфарктното очакване на неизбежното кръвопролитие и среднощното слънце, увиснало от небето като немигащо, всевиждащо око, неумолимо го навеждат на дълбоки съмнения дали спасението е изобщо възможно, или просто надеждата еизкусна измамница.

-----------------------

„В тази внушително написана история за лично падение, отчаяние и изкупление един отчаян мъж попада сред дивата северна пустош и лутайки се, намира себе си.“
Ню Йорк Таймс Бук Ревю

Книги, подобни на "Среднощно слънце"

Кървава луна
-10%

Кървава луна

Ю Несбьо

21.60 лв.
Синът
-10%

Синът

Ю Несбьо

18.90 лв.
Нож
-10%

Нож

Ю Несбьо

21.60 лв.
Ловци на глави
-10%

Ловци на глави

Ю Несбьо

13.50 лв.
Хлебарките
-10%

Хлебарките

Ю Несбьо

14.40 лв.

Други книги от Ю Несбьо

Коментари за "Среднощно слънце"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах