Абонамент за бюлетин
Средният индекс на щастието
-10%

Средният индекс на щастието

ISBN: 9786192350116
Издател: Изида
Издадена: 2018
Брой страници: 282
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 13.00 лв.
Цена: 11.70 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
Романът е спечелил Наградата за литература на Европейския съюз. Това е книга за непоклатимата надежда и трънливия път към щастието.

Даниел има план, своеобразен дневник на бъдещето, в който записва как иска да се развива животът му. От време на време се връща да поправи дребни неща, но все пак съществуването му е безгрижно и щастливо. Изведнъж обаче всичко се усложнява. Португалия се срива и Даниел загубва работата си. Жена му и двете им деца също го напускат, за да търсят по-добри възможности в друг град. Двамата му най-добри приятели не могат да бъдат до него и да го подкрепят. Шавиер стои заключен в апартамента си от дванайсет години, обсебен от страха си от света и от разни статистики, а също и дълбоко депресиран от факта, че създаденият от тях сайт за хора, които да си помагат взаимно, се оказва пълен провал. Алмодовар е в затвора, след като са го заловили да ограбва банка в отчаян опит да уреди живота си. Даниел обаче не може да се откаже от надеждата си, че нещата ще се оправят, че няма вечно да е безработен и че отново ще събере семейството си – всъщност всичките му постъпки са водени именно от тази идея. Един ден на сайта им публикува съобщение Доротея Маркеш, която живее в Швейцария. Тя е в инвалидна количка и търси помощ, за да се придвижи до Марсилия и да посети брат си, който се намира в кома след сериозна злополука. След като никой не отговаря на съобщението й, Даниел и Шавиер решават да изминат дългото разстояние до Швейцария и да й помогнат – с тях дори пътуват децата на Даниел – Флор и Матеуш, и синът на Алмодовар – Вашко. Това пътуване се оказва една възможност за Даниел да възстанови връзката с децата си, да намери нов смисъл на живота си и да осъзнае, че щастието трябва да се търси в малките неща и да се постига стъпка по стъпка.

„Средният индекс на щастие“ е възхитителен и много актуален роман за един оптимист, който се бори непрекъснато за щастието на тези, които обича. Драматичен и реалистичен, но и с комични моменти, той потвърждава таланта на Давид Машадо като един от най-добрите португалски белетристи на своето поколение.

Книги, подобни на "Средният индекс на щастието"

Аделейд

Аделейд

Дженевийв Уилър

19.95 лв.
Неразделните

Неразделните

Симон дьо Бовоар

20.00 лв.
И заживели вечно нещастни

И заживели вечно нещастни

Стефани Гарбър

25.00 лв.
Неразделните

Неразделните

Ървин Д. Ялом

26.00 лв.
Любов, или нещо такова

Любов, или нещо такова

Тересе Тунген

22.00 лв.

Други книги от Давид Машадо

Коментари за "Средният индекс на щастието"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах