Абонамент за бюлетин
Сребърна приказка
-5%

Сребърна приказка

ISBN: 9786197115338
Издател: Екслибрис
Издадена: 2018
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 17.90 лв.
Цена: 17.01 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Фантастика, фентъзи
С романа си "Изтръгнати от корен", награден с Небюла, Наоми Новик слага началото на блестяща нова глава във вече утвърдената си кариера, като се потопява в магията на приказките, за да извае една любовна история, която е както вечна, така и съвсем съвременна. "Сребърна приказка" пренася читателя още по-дълбоко в един блестящ фантастичен свят, където границата между чудесата и ужаса е по-тънка от дъх, а привидната сигурност може да бъде открадната бързо като целувка.

Мирием е дъщеря и внучка на лихвари, но неумението на баща ѝ да събира дълговете, довежда семейството до ръба на мизерията - докато Мирием не взима нещата в ръце. Тя затваря сърцето си и се заема да си върне дължимото, като скоро си спечелва славата, че може да превръща среброто в злато. Когато необмислените ѝ хвалби привличат вниманието на Старик - краля на елфите, мрачни същества, направени като че ли повече от лед, отколкото от плът - съдбата на Мирием, както и съдбата на двете кралства завинаги ще се промени.

Изправена пред невъзможна задача от крал Старик, Мирием изплита мрежа, в която въвлича селското момиче Ванда и нещастната дъщеря на местния владетел, който крои планове да я омъжи за ослепителния млад цар. Но цар Мирнатиус не е това, което изглежда. А тайната, която крие, заплашва да погълне както страната на хората, така и страната на елфите. Разкъсвани между смъртоносни решения, Мирием и двете ѝ странни съюзнички поемат в отчаяно приключение, което ще ги отведе до границите на саможертвата, силата и любовта.

-------------------

Има нещо толкова специфично в приказките на Новик. Нещо, което е магично, с определена атмосфера и изключително очарователно. Ако трябва да съм честна, предишната книга ми хареса още повече, но тази също ме държа залепен за стола, докато не я прочетох цялата. Препоръчвам!

Читателско мнение

Книги, подобни на "Сребърна приказка"

Златните анклави, книга 3
-10%

Златните анклави, книга 3

Наоми Новик

17.91 лв.
Последното дипломиране
-10%

Последното дипломиране

Наоми Новик

17.91 лв.
Смъртоносна академия. Първи урок по магьосничество
-10%

Смъртоносна академия. Първи урок по магьосничество

Наоми Новик

15.30 лв.
Темерер, книга 2: Нефритеният трон
-10%

Темерер, книга 2: Нефритеният трон

Наоми Новик

12.60 лв.
Темерер, книга 1: Драконът на Негово Величество
-10%

Темерер, книга 1: Драконът на Негово Величество

Наоми Новик

10.80 лв.

Други книги от Наоми Новик

Коментари за "Сребърна приказка"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах