Абонамент за бюлетин
Снежното дете
-10%

Снежното дете

ISBN: 9786197300284
Издател: Вакон
Издадена: 2017
Брой страници: 272
Корица: Мекa
Език: Български
Националност: Френска
Корична цена: 19.00 лв.
Цена: 17.10 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Биографична литература
Един мъж, една жена, едно дете - 2500 километра на шейна през Великия север.

Да напуснеш уюта и сигурността на дома, за да изпиташ завладяващата красота на необятния канадски пейзаж – от Принц Джордж в Британска Колумбия до Аляска, през дивия свят на старите трапери в Скалистите планини. Да се наслаждаваш на огнените цветове на есента от колиба, която си построил със собствените си ръце насред хълмовете на планината Касиар, на хиляди километри от цивилизацията. Да наблюдаваш птици, мечки, лосове и вълци; да ловуваш, за да оцелееш. И накрая, когато езерата и реките замръзнат, да се носиш по ледената шир с кучешки впряг в продължение на месеци.

Това приключение в духа на романите на Джек Лондон е отколешна мечта за Никола Вание и съпругата му Диан. През 1994 г. съпрузите решават да превърнат бляновете си в реалност и се отправят към девствените земи на Великия север. Рисковано начинание, изискващо упоритост, лишения и кураж, което е усложнено още повече от една важна подробност – Никола и Диан вземат със себе си своята дъщеричка на година и половина, за да й подарят едно изключително начало на житейския й път.

Трудностите, които очакват семейството по време на пътешествието из Северния полярен кръг, са неизброими – преминаване на бурни, леденостудени реки и стръмни склонове на 3000 метра надморска височина, лагеруване при -40°C в най-лютата зима и срещи с диви зверове. Удивителната история на Снежното дете обаче ще докаже, че природата не е враждебна среда за тези, които говорят езика й.

Книги, подобни на "Снежното дете"

Животът на Мона Лиза
-10%

Животът на Мона Лиза

Даян Хейлс

17.91 лв.
Влюбеният крал
-10%

Влюбеният крал

Мишел Зевако

18.00 лв.
Нищо случайно

Нищо случайно

Клое Маданес

24.00 лв.
Версаче

Версаче

Лайа Фаран Грейвс

19.90 лв.
Версаче - твърда корица

Версаче - твърда корица

Лайа Фаран Грейвс

24.90 лв.

Други книги от Никола Вание

Коментари за "Снежното дете"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах