Абонамент за бюлетин
Смъртта в ръцете й
-10%

Смъртта в ръцете й

ISBN: 9786197055726
Издател: Лабиринт
Издадена: 2020
Брой страници: 184
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.50x20.50
Корична цена: 15.90 лв.
Цена: 14.31 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
Докато се разхожда с кучето си в гората, Веста, жена на години, която наскоро е загубила мъжа си и се е преселила в дива местност в другия края на страната, намира на пътеката тайнствена бележка: „Казваше се Магда. Никога няма да се разбере кой я е убил. Не бях аз. Ето тук е трупът ѝ“.

Вместо да се обади в полицията, Веста решава сама да издири убиеца и да разбере коя е тази Магда. Следва низ от събития, странни и алогични, които ни понасят в шеметен водовъртеж и ни карат да се замислим дали наличието на ум изключва безумието, доколко историите, които сами разказваме на себе си, отразяват истината и доколко ни правят слепи за нея, дали от сблъсъка между действителност и въображение не ставаме жертви на собствените ни фантасмагории.

Имало ли е изобщо труп и убиец? Имало ли е престъпление? Или авторката ни предлага една умело изградена пародия на толкова популярните трилъри? Това ще решите вие.

♦ ♦ ♦

ОТЕСА МОШФЕГ се изстрелва още с дебютния си роман „Айлийн“ (2016) сред финалистите за „Ман – Букър“, най-престижното отличие за англоезична литература.

Родена е през 1981 г. в Бостън и е космополит и по кръв: майка ѝ е хърватка, баща ѝ, евреин, е роден в Иран, и по дух – не спира да обикаля света. Израсла е в семейството на музиканти, преподаватели в Консерваторията на Нова Англия. Не признава социалните мрежи и няма да я срещнете в интернет. В Туитър се е представила като „писателка, но рядко се появявам тук“.

Мошфег бързо се налага като един от най-мощните гласове в новата американска литература. След „Айлийн“ издава сборника с разкази „Носталгия по един друг свят“ (2017) и „Моята година на почивка и отдих“ (2019). „Смъртта в ръцете ѝ“ (2020) е третият ѝ роман, определян от мнозина като едно от ключовите събития на литературната година.

Книги, подобни на "Смъртта в ръцете й"

Бал във Версай

Бал във Версай

Даниел Стийл

19.99 лв.
Сингулярност

Сингулярност

Балсам Карам

18.00 лв.
Бисери на мъдростта

Бисери на мъдростта

Огняна Иванова

19.90 лв.
Странният случай с доктор Джекил и мистър Хайд

Странният случай с доктор Джекил и мистър Хайд

Робърт Луис Стивънсън

14.90 лв.
Тайната афера

Тайната афера

Ерика Джеймс

23.00 лв.

Други книги от Отеса Мошфег

Коментари за "Смъртта в ръцете й"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах