Абонамент за бюлетин
Смъртта в ръцете й
-10%

Смъртта в ръцете й

ISBN: 9786197055726
Издател: Лабиринт
Издадена: 2020
Брой страници: 184
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.50x20.50
Корична цена: 15.90 лв.
Цена: 14.31 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
Докато се разхожда с кучето си в гората, Веста, жена на години, която наскоро е загубила мъжа си и се е преселила в дива местност в другия края на страната, намира на пътеката тайнствена бележка: „Казваше се Магда. Никога няма да се разбере кой я е убил. Не бях аз. Ето тук е трупът ѝ“.

Вместо да се обади в полицията, Веста решава сама да издири убиеца и да разбере коя е тази Магда. Следва низ от събития, странни и алогични, които ни понасят в шеметен водовъртеж и ни карат да се замислим дали наличието на ум изключва безумието, доколко историите, които сами разказваме на себе си, отразяват истината и доколко ни правят слепи за нея, дали от сблъсъка между действителност и въображение не ставаме жертви на собствените ни фантасмагории.

Имало ли е изобщо труп и убиец? Имало ли е престъпление? Или авторката ни предлага една умело изградена пародия на толкова популярните трилъри? Това ще решите вие.

♦ ♦ ♦

ОТЕСА МОШФЕГ се изстрелва още с дебютния си роман „Айлийн“ (2016) сред финалистите за „Ман – Букър“, най-престижното отличие за англоезична литература.

Родена е през 1981 г. в Бостън и е космополит и по кръв: майка ѝ е хърватка, баща ѝ, евреин, е роден в Иран, и по дух – не спира да обикаля света. Израсла е в семейството на музиканти, преподаватели в Консерваторията на Нова Англия. Не признава социалните мрежи и няма да я срещнете в интернет. В Туитър се е представила като „писателка, но рядко се появявам тук“.

Мошфег бързо се налага като един от най-мощните гласове в новата американска литература. След „Айлийн“ издава сборника с разкази „Носталгия по един друг свят“ (2017) и „Моята година на почивка и отдих“ (2019). „Смъртта в ръцете ѝ“ (2020) е третият ѝ роман, определян от мнозина като едно от ключовите събития на литературната година.

Книги, подобни на "Смъртта в ръцете й"

Нощен ферибот за Танжер

Нощен ферибот за Танжер

Кевин Бари

22.80 лв.
Буря над Тъкачната вила

Буря над Тъкачната вила

Ане Якобс

24.50 лв.
Поща за госпожа Бромли

Поща за госпожа Бромли

Стефан Брайс

26.80 лв.
Гърди и яйца

Гърди и яйца

Миеко Каваками

25.00 лв.
Сянката на лисицата

Сянката на лисицата

Джули Кагава

24.99 лв.

Други книги от Отеса Мошфег

Коментари за "Смъртта в ръцете й"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах