Абонамент за бюлетин
Сиси - неочакваната императрица
-5%

Сиси - неочакваната императрица

Издател: Еднорог
Издадена: 2017
Брой страници: 672
Корица: Мекa
Език: Български
Националност: Американска
Размери: 14.00x21.00
Корична цена: 17.90 лв.
Цена: 17.01 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза, Исторически
В средата на XIX век владенията на Австрийската империя се простират от Австрия до Русия, от Германия до Италия. На престола на богатата и процъфтяваща империя, обединила много народи и несметни богатства седи млад и красив император. И този император си търси съпруга.

Династичният брак е уреден, кротката и благовъзпитана Хелене, братовчедка на императора, пристига в алпийския курорт, където трябва да бъде отпразнуван годежът им, съпроводена от петнайсетгодишната си сестра Елизабет - буйната, непокорна дъщеря на баварските планини. Тогава се случва непредвиденото – внезапно пламналата страст между Франц Йозеф и сестрата на неговата годеница помита всички предразсъдъци. Елизабет, още почти дете, но отличаваща се вече с красотата, която ще я превърне в легенда, става съпруга на императора и владетелка на огромната империя.

Петнайсетгодишното момиче, в плен на романтичната си любов, дори не подозира какви изпитания го очакват в студения, безразличен свят на виенските дворци. С един съпруг, посветил живота си на империята, под суровия, неодобрителен поглед на строгата свекърва, Сиси се чувства безпомощна, изоставена и отчаяна. И тогава идват изкушенията...

----------------

Наистина се насладих на тази книга. Тя е прекрасно написана и определено въвлича читателя в живота на Императора и Императрицата, както и на хората, с които те си имат работа – като например архиграфинята Софи, която действително ме подразни. Струваше си времето, което отделих, и нямам търпение да се гмурна още по-дълбоко в историята на Сиси.

Читателско мнение

Книги, подобни на "Сиси - неочакваната императрица"

Диамантеното око
-10%

Диамантеното око

Кейт Куин

21.60 лв.
Ню Йорк, том 2
-5%

Ню Йорк, том 2

Едуард Ръдърфърд

31.35 лв.
Царина
-10%

Царина

Елън Алпстен

22.50 лв.
Дъщерята на Аушвиц
-10%

Дъщерята на Аушвиц

Малкълм Брабант

19.80 лв.
Кралица Марго
-10%

Кралица Марго

Александър Дюма

22.50 лв.

Други книги от Алисън Патаки

Коментари за "Сиси - неочакваната императрица"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах