Абонамент за бюлетин
Синовете на планината
-10%

Синовете на планината

ISBN: 9789548245241
Издател: Фрувег - ПЗП
Издадена: 2015
Брой страници: 480
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.30x21.50
Корична цена: 18.00 лв.
Цена: 16.20 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Българска литература, Проза, Исторически
Новият роман на Христо Милков – „Синовете на планината е първа част от историческата трилогия „Заветът на Кана”.

През последните години на българския литературен пазар не се е появявала книга с подобна тематика, поднесена по такъв начин. Този роман се родее с произведенията на автори като Димитър Талев, Антон Дончев, Генчо Стоев, Йордан Вълчев и други български белетристи, от които съвременните поколения малко се отдалечиха.

Книгата излиза в рамките на едно белетристично произведение и има амбицията да покаже някои от личните открития на автора. Самият той е пребивавал на места, които според определени източници преди хиляди години са били обитавани от древните българи.

Белетристичният текст, подкрепен с документалните извори и отпратките към историята на Китай и другите народи, с които са били съседи българите, прави това произведение не само четивно, но и любопитно. То кара читателя да се вгледа и вглъби в историческите източници, отразяващи събития от III век пр.Хр.

Христо Милков разказва увлекателно и преобръща представите ни за древната история. В романа българите са наследници на древни знания, практически умения и духовни практики, на азбуката на древната цивилизация Му, от която по-късно китайците заимстват. Освен това същите тези китайци, които наричат събирателното название „Хун-ну” – в това число и българите – варвари, чужденци, именно от тези „варвари” те се научават на стъкларство, да леят метали, купуват коне, които българите за пръв път са опитомили, вземат даже и техния древен календар. Това са факти, които присъстват в книгата, но там основно се разказва за началото на рода Дуло и борбата му за оцеляване и утвърждаване.

Белетристика, история, езотерика, духовни практики за каляване на волята и духа. Едно рядко срещано съчетание в съвременната литература, което ще остави без дъх читателя и ще го накара да се замисли за начина си на живот и този на обществата през XXI век. И да добие поне малко самочувствието на наследник на един от най-старите народи на земята – българите.

Книги, подобни на "Синовете на планината"

Заветът на Кана, книга 4: Изход
-10%

Заветът на Кана, книга 4: Изход

Христо Милков

13.50 лв.
Между светлината и мрака, книга 3
-10%

Между светлината и мрака, книга 3

Христо Милков

17.10 лв.
Легенда за яснооките
-10%

Легенда за яснооките

Христо Милков

13.50 лв.
Заветът на Кана, книга 2
-10%

Заветът на Кана, книга 2

Христо Милков

13.50 лв.
Кан Тервел - Спасителят
-10%

Кан Тервел - Спасителят

Бойко Беленски

16.20 лв.

Други книги от Христо Милков

Коментари за "Синовете на планината"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах