Абонамент за бюлетин
Симфонията на времето
-10%

Симфонията на времето

ISBN: 9789542833178
Издател: Сиела
Издадена: 2020
Брой страници: 560
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 19.90 лв.
Цена: 17.91 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза, Исторически
Казват, че времето няма форма. Децата рисуват часовни¬ци, когато искат да си го представят. Рисуват стрелки, непо¬дозиращи дяволския натиск, на който са подложени навеки като малки дъщери на Сизиф. Може би времето се ражда без форма и затова я придобива в телата на нещата – и в живите, и в мъртвите.

В един мразовит февруарски ден млада жена стои на перона на гара „Ватерло” в Лондон. Очаква своя съпруг художник, но той няма да се появи – нито в този ден, нито в следващите. Изчезването му задвижва поредица от мистериозни събития, в които наследницата на могъща баска фамилия с минало, обвито в мрачни легенди, ще се впусне в трескаво преследване на истината. А тя е по-невероятна и от най-смелите фантазии.

Броени месеци преди съдбовните изстрели в Сараево, оповестяващи края на мира в Европа, големите европейски разузнавания са по петите на тайнствен ръкопис, „Нотите на времето”, който дава власт над бъдещето. Но неговият произход е скрит в десетилетията назад, когато се създава модерната индустрия, а търговията с роби още е доходоносен бизнес.

„Симфонията на времето” съчетава по неповторим начин любовна драма, фамилна сага, историческа интрига – героите на Алваро Арбина кръстосват между столиците на света в началото на XX век – Лондон, Мадрид, Париж и Виена, а действието се пресяга и до африканските джунгли, и до бреговете на Куба. Всички жадуват да научат какво ги очаква в бъдещето – но преди това трябва да се изправят срещу призраците на миналото.

И да, времето отново беше там, вечният главен герой, който забулваше миналото в мъгла и отдалечаваше чувствата, докато ги превърнеше в слабо ехо на онова, което някога са били. Времето, което моделираше паметта, както грънчарят вае глината – изкривяваше я, скъсяваше я и я разтегляше спо¬ред прищевките си.

Книги, подобни на "Симфонията на времето"

Симфония на времето
-10%

Симфония на времето

Алваро Арбина

17.91 лв.
Мистерии в Хераклея Синтика

Мистерии в Хераклея Синтика

Ирина Вагалинска

19.00 лв.
Диамантеното око
-10%

Диамантеното око

Кейт Куин

21.60 лв.
Ню Йорк, том 2
-5%

Ню Йорк, том 2

Едуард Ръдърфърд

31.35 лв.
Царина
-10%

Царина

Елън Алпстен

22.50 лв.

Други книги от Алваро Арбина

Коментари за "Симфонията на времето"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах