Абонамент за бюлетин
Сигурни знаци за твоята смърт
-10%

Сигурни знаци за твоята смърт

ISBN: 9786192350482
Издател: Изида
Издадена: 2020
Брой страници: 480
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 19.99 лв.
Цена: 17.99 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Трилъри, Криминалета
Със своята забележителна проницателност относно противоречивата човешка природа и с безспорния си литературен талант Торкил Дамхауг се утвърди като един от най-харесваните и продавани скандинавски криминални автори. Той е двукратен носител на най-голямата награда за криминална литература в Норвегия – „Ривертон“. „Сигурни знаци за твоята смърт“ идва в България след изключително добре приетите трилъри „Подпалвачът“, „Погледът на Медуза“ и „Смърт във вода“.

Главният герой - Сигурд Удс, е преуспял млад мъж, който е силно привлечен от красивата Катя. Тя обаче упорито крие миналото си, до момента, в който Сигурд я вижда с будещия съмнения босненец Ибро Хаканович. Обхванат от ревност, той го проследява, сбива се с него и го наранява сериозно. Приет в болница, няколко часа по-късно Ибро е открит в шкаф в сутерена с прерязано гърло. Следва втори смъртен случай, който подозрително наподобява първия. Санитарят Араш, беглец от Иран, присъства и на двете местопрестъпления и се превръща в основен заподозрян. Но дали наистина вината е негова?

Бившият съдебен патолог Дженифър Плотеруд, майката на Сигурд, е помолена да се включи в разследването на двете престъпления и да съдейства на криминолозите. Тя дори не подозира до каква степен ще бъде въвлечена в последвалите събития. Макар че личният й живот е достатъчно объркан след раздялата със съпруга й и обтегнатите отношения със синовете й Сигурд и Трюм, тя ще трябва да направи тежки избори и жертви в името на най-близките си хора, може би дори ще бъде принудена да прекрачи моралните си задръжки, за да защити семейството си. Особено след като Дженифър разбира, че Катя, приятелката на Сигурд, по някакъв начин е замесена в цялата история, което поставя сина й в неминуема опасност.

Катя най-сетне се опитва да се довери на Сигурд и той действително се оказва въвлечен в нещо, което може да му коства живота.

Нишките на сюжета се разпростират в неподозирани посоки – от съвременен Осло към войните в бивша Югославия през 90-те, към престъпните банди на суровия квартал „Розенгорд“ в шведския град Малмьо и дори към тежките условия и всекидневните мъчения, които търпят много от жителите на Иран.

Романът е комплексна и многопластова картина на неразгадаемата човешка психика и различните фактори, които ни превръщат в това, което сме.

-----------------------------------

„Заплетен криминален роман с плътен „гурме“ вкус и сюжет, който се разпростира в няколко различни държави и е предаден с хирургическа точност.“
Вестник „Верденс ганг“,Норвегия

„Торкил Дамхауг е амбициозен писател, той цели много повече от това да създаде един четивен сюжет.“
Списание „Актуел“, Норвегия

„В този стилен и интелигентен трилър нищо не е такова, каквото изглежда.“
Вестник „Ивнинг Стандард“, Великобритания

Книги, подобни на "Сигурни знаци за твоята смърт"

Затваряй си очите
-10%

Затваряй си очите

Торкил Дамхауг

22.50 лв.
Стъклено сърце
-10%

Стъклено сърце

Торкил Дамхауг

22.50 лв.
Петият сезон
-10%

Петият сезон

Торкил Дамхауг

27.00 лв.
Смърт във вода
-10%

Смърт във вода

Торкил Дамхауг

14.40 лв.
Убийства във Флийт Хаус

Убийства във Флийт Хаус

Лусинда Райли

19.95 лв.

Други книги от Торкил Дамхауг

Коментари за "Сигурни знаци за твоята смърт"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах