Абонамент за бюлетин
Сефер Йецира. Книга на сътворението
-10%

Сефер Йецира. Книга на сътворението

ISBN: 9789546262790
Издател: Аратрон
Издадена: 2020
Брой страници: 512
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.50x21.50
Корична цена: 30.00 лв.
Цена: 27.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Религия и митология, Езотерика и теософия
През вековете учениците по пътя на Кабала винаги са се стремяли към постигане на мистична опитност чрез Сефирот и Пътищата по Дървото на Живота с помощта на древните мистични и магически практики на това учение. По тази причина един от най-великите кабалисти на нашето съвремие, Рави Арая Каплан, превежда Сефер Йецира, най-старият и най-мистериозен от всички известни кабалистични текстове, за да осветли неговите дълбоки теоритични, медитативни и магически аспекти.Този мистичен текст дава тълкуване на динамиката на явленията и феномените в духовната област, световете на Сефирот, същността на душите и ангелите. Когато се чете с разбиране, текстът на Сефер Йецира се превръща в безценен наръчник с инструкции за един специален тип медитация за усилване на концентрацията и развиване на мощни телекинетични и телепатични сили. Придобиването на подобни сили помагат на посветения да извършва неща, които отстрани изглеждат свръхестествени или магически.

Магическата Кабала, която се разглежда в тази книга, е тясно свързана с Медитативната Кабала и използва различни символи, заклинания и Божествени имена, чрез които посветеният може да окаже влияние върху или дори да промени естествения ход на нещата.

Книгата включва различни аспекти на тази вътрешна работа, включително медитация през Петте измерения, методи за преход между Бина и Хохма съзнание, точката на Безкрайността, кабалистичната астрология, тълкуване на видението на Йезекиил според Сефер Йецира, навлизане в мистерите на 231-та Врати.

Арая Каплан е включил тук своите задълбочени изследвания върху всички най-важни коментари на Сефер Йецира, съпоставени със съответните текстове от Библията, Талмуда, Зохар и Бахир. Дадена е подробна и пълна библиография на основните кабалистични трудове, които се занимават с този въпрос, както и обширни бележки във връзка с различните аспекти на превода. Преводът на Рави Арая Каплан е основан на Гра версията, която се приема за най-автентична сред кабалистичната общност. Включени са също и другите по-известни версии: Кратката версия, Дългата версия и Саадиа версия. Това прави тази книга пълно и задълбочено изследване на Сефер Йецира.

Книги, подобни на "Сефер Йецира. Книга на сътворението"

Медитация и Кабала
-10%

Медитация и Кабала

Арая Каплан

14.40 лв.
Родова карма: Изчистване на стари родови програми, блокажи и негативи в рода

Родова карма: Изчистване на стари родови програми, блокажи и негативи в рода

32.00 лв.
Финото тяло. Енциклопедия на енергийната анатомия
-10%

Финото тяло. Енциклопедия на енергийната анатомия

Синди Дейл

72.00 лв.
Магия с връв и възли
-10%

Магия с връв и възли

Бранди Уилямс

19.80 лв.
Предстоящото велико пробуждане
-10%

Предстоящото велико пробуждане

Боб Фрисъл

17.99 лв.

Други книги от Арая Каплан

Коментари за "Сефер Йецира. Книга на сътворението"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах