Абонамент за бюлетин
Семиотични изследвания на търговската марка

Семиотични изследвания на търговската марка

ISBN: 9789545359408
Издадена: 2017
Брой страници: 320
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x21.00
Корична цена: 13.00 лв.
Цена: 13.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Икономика и право, Икономическа литература, Маркетинг и реклама
Нарастващият брой публикации (включително на български език) за приносите на семиотиката в създаването и развитието на търговските марки, както и налагането на термина “приложна семиотика” в маркетинговите изследователски агенции на развитите пазари все по-ясно фокусират вниманието върху малко познати у нас практики. Монографията е отговор на тази тенденция, като основната - цел е да направи достъпни знанията и достиженията в това поле както за професионалистите в отделните области на маркетинга - реклама, брандинг, ПР, пазарни изследвания, стратегическо планиране, търговия на дребно и т.н., - така и за по-широката публика в България, интересуваща се от успехите на големите търговски марки, основните на консуматорската култура и особеностите на потребителските модели. Съвсем в духа на научните изследвания от новия век, читателят ще се запознае с богата интердисциплинарна панорама от подходи и изследвания, обхващаща семиотика и културен анализ, социална психология, антропология, социология и маркетинг.

---------------------

Димитър Трендафилов е магистър по бизнес администрация и доктор по семиотика на Нов български университет, а от 2014 г. е щатен преподавател в университета, където води курсове по основи на маркетинга, маркетинг и бранд мениджмънт, маркетингови изследвания, управление на търговията и семиотични изследвания на комерсиалната комуникация. Изследователско- консултантският му опит включва проекти за големи компании от различни сектори, както и редица студентски теренни проекти от 2010 г. насам, на които е координатор в рамките на Лабораторията за изследване на търговските марки към НБУ. Д-р Трендафилов има повече от 15 публикации у нас и в чужбина по много от темите, засегнати в монографията - семиотични основи на търговската марка, потребителско преживяване, консумативна култура.

Книги, подобни на "Семиотични изследвания на търговската марка"

Рисуването и бизнесът

Рисуването и бизнесът

Деян Минчев

29.00 лв.
Запазената марка на Безос
-5%

Запазената марка на Безос

Кармайн Гало

31.35 лв.
Партньорски маркетинг For Dummies
-5%

Партньорски маркетинг For Dummies

Пол Младенович, Тед Судол

23.75 лв.
Маркетингова кука
-10%

Маркетингова кука

Брендън Кейн

13.50 лв.
Направлявай избора им
-10%

Направлявай избора им

Ричард Шотън

19.80 лв.

Други книги от Димитър Трендафилов

Коментари за "Семиотични изследвания на търговската марка"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах