Абонамент за бюлетин
Севилското причастие
-5%

Севилското причастие

ISBN: 9789543651825
Издател: Еднорог
Издадена: 2016
Брой страници: 462
Корица: Мекa
Език: Български
Националност: Испанска
Размери: 13.00x20.00
Тегло: 0.5
Корична цена: 17.90 лв.
Цена: 17.01 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза, Трилъри
"Севилското причастие" е книга, която искри от напрежение и увлича читателя с неповторимия чар на Севиля и пламенното вълшебство на Андалусия-поредният триумф на автора на "Деветата порта"

Една стара църква в сърцето на Андалусия убива, за да се защити. Тайнствен хакер пробива защитите на Ватикана и изпраща настоятелна молба директно на компютъра на Светия отец: „Спасете църквата „Богородица със сълзите”!” Полусрутената барокова църква се намира в старинния център на Севиля и трябва да бъде разрушена. Но двама от най-яростните привърженици на унищожението ? са загинали наскоро при тайнствени обстоятелства. Нещастни случаи ли са отнели живота им или става дума за хладнокръвни убийства?

Ватиканът незабавно изпраща отец Лоренсо Куарт, изискан и невероятно привлекателен свещеник от тайните служби на папската държава, за да проучи случая. В Севиля отец Куарт е въвлечен в сблъсъка между противниците и застъпниците на църквата – суровият стар свещеник на "Богородица със сълзите", който се радва на безрезервната преданост на енориашите си; младият и амбициозен вицепрезидент на севилска банка, чиито интереси налагат унищожението на старата постройка; неговата съпруга Макарена – съвършена андалуска красавица и потомствена аристократка, чиято фамилия е тясно свързана с историята на църквата; старата херцогиня Нуево Естремо, майката на Макарена, която страда от безсъние и е пристрастена към кока-колата; както и Онорато Бонафе, нечистоплътен репортер от клюкарско списание, чиято цел е да въвлече по възможност всички тях в скандал.

Отец Куарт постепенно бива оплетен от очарованието на Севиля и от красотата на Макарена. Дните на старата църква са преброени, а той все повече се разкъсва между интересите на двата лагера и влиза в противоречие със свещеническите си обети.

Книги, подобни на "Севилското причастие"

Фалко
-5%

Фалко

Артуро Перес-Реверте

15.11 лв.
Ева
-5%

Ева

Артуро Перес-Реверте

22.71 лв.
Италианецът
-5%

Италианецът

Артуро Перес-Реверте

23.75 лв.
Сиди
-5%

Сиди

Артуро Перес-Реверте

20.81 лв.
Деветата порта - трето издание
-5%

Деветата порта - трето издание

Артуро Перес-Реверте

20.81 лв.

Други книги от Артуро Перес-Реверте

Коментари за "Севилското причастие"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах