Абонамент за бюлетин
Свобода от познатото
-10%

Свобода от познатото

ISBN: 9789544745882
Издател: Кибеа
Издадена: 2012
Брой страници: 204
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 15.00x15.00
Корична цена: 12.00 лв.
Цена: 10.80 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Религия и митология, Философия, психология, етика, Познай себе си, Източни учения
За какво е всичко? Животът въобще има ли някакъв смисъл?

Джиду Кришнамурти е възприеман като един от най-големите мислители и духовни водачи на всички епохи. Екхарт Толе, Джоузеф Кембъл и Алън Уотс признават, че са задължени на неговите книги.

Тази класическа творба представя основните идеи на Кришнамурти относно проблемите, с които се сблъскваме, когато се опитваме да намерим смисъл в живота си. Оригинален и отхвърлящ общоприетите схващания, той ни подканя да изоставим предубежденията си и да забравим всичко, което си мислим, че знаем за любовта, за насилието, красотата и смъртта, и да открием истинската си природа тук и сега. Ако променим себе си, можем да променим обществото и света, в който живеем. Разбирането на себе си бележи началото на мъдростта.

Промяната е възможна. Това е въпрос на осъзнаване. В тази книга Кришнамурти ни показва начина, по който да отхвърлим страха и да намерим истината. Предлага ни свобода от познатото.

Случвало ли ви се е някога да се запитате, докато вървите по мръсната улица, когато седите в автобуса, когато сте на почивка на морския бряг или вървите в гората сред дървета, птици, потоци и диви животни, да се замислите... защо сърцата ни са толкова пусти?
КРИШНАМУРТИ

----------------------

За авторите

ДЖИДУ КРИШНАМУРТИ е роден на 12 май 1895 г. в град Маданапал, Индия. В ранното си детство привлича вниманието на теософите Ани Безант и Чарлз У. Ледбитър, които го образоват, вярвайки, че е бъдещ духовен учител. По-късно Кришнамурти скъсва с Теософското дружество и започва да пътува по света като независим оратор по въпросите на основните човешки проблеми.

Независимо дали обсъжда политически теми с Индира Ганди, разисква философски въпроси с Рупърт Шелдрейк и Айрис Мърдок, или подканя слушателите си да подложат на съмнение истината в собствените му думи, Кришнамурти изяснява цялостно всеки аспект на човешкото съществуване.

Той е възприеман от мнозина като изключителна личност с революционна проницателност. Джозеф Кембъл, Алън Уотс и Екхарт Толе изказват своята благодарност към книгите му. През 1984 г. Кришнамурти е удостоен от ООН с Медала за мир. Умира в дома си в Охай, Калифорния през 1986 година.

МЕРИ ЛУТИЕНС (1908 – 1999) е британска писателка, която е дълбоко запозната с учението на Кришнамурти. За първи път се среща с Кришнамурти, когато е малко дете през 1911 година, и му посвещава по-нататъшния си творчески живот до неговата смърт. Тя написва поредица биографични книги за него и редактира Свобода от познатото по негово предложение.

ДЕЙВИД СКИТ е член-попечител на Фондация Кришнамурти във Великобритания и е редактор на няколко книги с беседи и диалози на Кришнамурти.

Книги, подобни на "Свобода от познатото"

Беседи за търсенето на смисъла
-10%

Беседи за търсенето на смисъла

Джиду Кришнамурти

10.80 лв.
Медитации
-10%

Медитации

Джиду Кришнамурти

10.80 лв.
Книгата на живота
-10%

Книгата на живота

Джиду Кришнамурти

16.20 лв.
Първата и последната свобода
-10%

Първата и последната свобода

Джиду Кришнамурти

10.80 лв.
Защо медитираме
-10%

Защо медитираме

Даниел Голман, Цокни Ринпоче

16.20 лв.

Други книги от Джиду Кришнамурти

Коментари за "Свобода от познатото"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах