Абонамент за бюлетин
Светлини и сенки - поезия и рисунки
-10%

Светлини и сенки - поезия и рисунки

ISBN: 9789540912622
Издадена: 2018
Брой страници: 324
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 21.00x21.00
Корична цена: 15.00 лв.
Цена: 13.50 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Българска литература, Поезия, Изкуства, Изобразително изкуство
Когато четем внимателно лирическите видения на Николай Майсторов открояваме няколко важни и характерни особености. За разлика от тежките заредени с апокалиптични послания и трагически предчувствия творби на Маестрото от мега-проектите „Сътворението" и „Апокалипсис сега или винаги" поетичните текстове на този автор демонстрират ефирен рисунък. Майсторов полага думите върху белия лист тъй внимателно и нежно, сякаш го е страх да не се счупят, като че ли подрежда прозирни фарфорови статуетки върху люлееща се основа.

Тези стихотворения са писани, очевидно, в продължение на няколко десетилетия, те са от една страна - своеобразна духовна биография на автора, която той разголва пред читателя, но много внимателно, с голяма доза притеснение и даже свенливост. Колкото в големите си платна, посветени на библейски и митологически сюжети, авторът е епичен и разтърсващ със своите внушения, толкова в стихотворните си текстове е прибран, стегнат, едва ли не плах. В тези творби постоянно звучи въпросът „Къде съм аз?". Усещането за мимолетността на човешкия живот, чувството за преходност, нетрайност, тленност, неизменно държи изострено самосъзнанието на твореца. Той се мята от един полюс към друг, в едно свое стихотворение заявява: „Аз съм форма, аз съм безформен." Превъплъщенията на формите, фундаменталната игра на светлини и сенки в индивидуалния човешки живот, но и в живота на нациите, а и на цялото човечество, го убеждават, че всичко е едно цяло съществуващо в кръг вечен.

Иван Грантски

Книги, подобни на "Светлини и сенки - поезия и рисунки"

Разговор със себе си
-10%

Разговор със себе си

Николай Майсторов

18.00 лв.
Дневник на страха
-10%

Дневник на страха

Николай Майсторов

13.50 лв.
Сълза в окото на сянката
-10%

Сълза в окото на сянката

Николай Майсторов

13.50 лв.
Пастел
-10%

Пастел

Иван Гранитски

27.00 лв.
От хаоса
-10%

От хаоса

Кирил Аврамов, Светлин Русев

16.20 лв.

Други книги от Николай Майсторов

Коментари за "Светлини и сенки - поезия и рисунки"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах