Абонамент за бюлетин
Родства по избор
-10%

Родства по избор

ISBN: 9789542962601
Издател: Апостроф
Издадена: 2018
Брой страници: 256
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x21.00
Корична цена: 13.99 лв.
Цена: 12.59 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Световна класика, Проза
Поетичен роман, превърнал се в образец за световна класика

„Родства по избор“ е последният роман, излязъл изпод перото на гениалния поет и писател Гьоте. Публикувано за първи път през 1809 г., това зряло и забележително произведение е издържало проверката на времето и вече два века се нарежда сред най-четената световна класика.

Литературното творчество на Гьоте съчетава чистотата и елегантността на стила с богато художествено въображение и с дълбоки философски идеи. „Родства по избор“, чийто създател освен благородник по рождение и безспорен новатор в литературата, неслучайно има огромното влияние над европейския неокласицизъм и романтизъм в края на XVIII в. и началото на XIX в.

Героите в тази творба на Гьоте поразяват със своята мъдрост, искреност и чистосърдечност. Всеки от тях е пример как човек може вечно да търси щастието, без да губи достойнството си и гордо дa управлява живота си. Мъдри мисли, сентенции и идеи са прекрасно вплетени в интригуващия сюжет и това превръща романа в един своеобразен вечен и ценен философски трактат.

--------------------

Йохан Волфганг Гьоте е роден на 28 август 1749 г. във Франкфурт на Майн, по това време свободен град в рамките на Свещената Римска империя. Благородник от 1782 г., в продължение на десетилетие е държавен министър във Ваймар. Той остава в историята и e известен най-вече като писател, поет, драматург, хуманист, учен, философ и политик.

Гьоте е сред основните фигури на немската литература и европейския неокласицизъм и романтизъм в края на XVIII в. и началото на XIX в. Автор на „Фауст“ и „Теория на цветовете“, той вдъхновява Чарлс Дарвин със своите антропологични изследвания и интереса си към еволюцията. Влиянието на Гьоте се разпростира в цяла Европа и през следващото столетие произведенията му оказват значително въздействие върху музиката, драматургията и поезията на континента.

Книги, подобни на "Родства по избор"

Фауст - луксозно издание

Фауст - луксозно издание

Йохан Волфганг фон Гьоте

42.00 лв.
Йохан Волфганг фон Гьоте. Балади

Йохан Волфганг фон Гьоте. Балади

Йохан Волфганг фон Гьоте

20.00 лв.
Страданията на младия Вертер

Страданията на младия Вертер

Йохан Волфганг фон Гьоте

14.00 лв.
Неразделните
-10%

Неразделните

Симон дьо Бовоар

18.00 лв.
В очакване на Годо
-10%

В очакване на Годо

Самюъл Бекет

12.60 лв.

Допълнителни материали Други книги от Йохан Волфганг фон Гьоте

Коментари за "Родства по избор"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах