Абонамент за бюлетин
Роден да оцелява
-10%

Роден да оцелява

ISBN: 9786197300376
Издател: Вакон
Издадена: 2018
Брой страници: 256
Корица: Мекa
Език: Български
Националност: Американска
Размери: 16.50x23.50
Корична цена: 25.00 лв.
Цена: 22.50 лв.
Най-добрите техники за оцеляване в дивата природа

Жестоки пустини, непроходими джунгли, коварни ледове и свирепи хищници – Беър Грилс ни разкрива как да оцелеем на ръба.

Катастрофите могат да се случат и често се случват. Никой от нас не е имунизиран срещу внезапните обрати на съдбата. „Роден да оцелява“ е практичен наръчник със съвети за оцеляване, който ще ви помогне да се справите и при най-лошия сценарий.

От страниците на тази книга ще научите как да си построите сигурен подслон с подръчни материали, как да запалите огън без кибрит, как да се придвижвате и ориентирате във всякакви терени и още цял куп изпитани техники за оцеляване в дивата природа. Експертът по оцеляване Беър Грилс ни показва, че, въоръжени с правилните знания и несломимата воля да се спасим, всички ние имаме потенциала да се справим с невъобразими предизвикателства – от прекосяване на смъртоносни реки и убиване на отровни змии до среща с мечка гризли и избягване на лавина.

Без значение дали се намирате на непристъпните планински склонове, насред гъстата джунгла, ледената пустош или бурния океан, с помощта на съветите на Беър ще можете да се изправите срещу дивото... и да оцелеете. Тази книга не само може да спаси живота ви някой ден, тя е и учебник за тайните на дивата природа, който ни напомня, че всички ние сме родени да оцеляваме.

"Само когато се завърна в дивата природа, се чувствам жив. Започвам да чувствам онзи ритъм в мен, сетивата ми се настройват спрямо заобикалящата ме среда; започвам да виждам в тъмното, да разпознавам ароматите на гората, да различавам източен от западен вятър. Ставам човек отново, ставам такъв, какъвто ме е създала природата. „Дивото“ ми помага да се освободя от всички въображаеми вериги, с които ме е оковало обществото, от цялата агресия, която виждам по улиците, от равнодушието на хората, останали без надежди и мечти.

Природата успява да извади на показ моята истинска същност. Когато се нуждая от пространство, от време за себе си, когато страдам и ме боли, къде търся утеха? Търся я в планините. Намирам тишина и покой там. Чувствам се у дома си."

----------------

Още една прекрасна книга, която е пълна с много хубави съвети от моя любим майстор по оцеляване. Тя определено действа доста стимулиращо, за да започнете да се разхождате из природата и да мислите по по-див начин. Не успях да запомня всички добри техники, описани тук, но ще я препрочитам, за да ги науча и запомня. Мисля, обаче, че основните техники вече са част от ума ми.

Читателско мнение

Книги, подобни на "Роден да оцелява"

Екстремна храна: Какво да ядем, когато животът ни зависи от това
-10%

Екстремна храна: Какво да ядем, когато животът ни зависи от това

Беър Грилс

18.00 лв.
Кал, пот и сълзи
-10%

Кал, пот и сълзи

Беър Грилс

18.00 лв.
Южната стена на Анапурна
-10%

Южната стена на Анапурна

Крис Бонингтън

17.10 лв.
Ще се видим на пиацата

Ще се видим на пиацата

Франсис Мейс

17.95 лв.
Към една планина в Тибет
-10%

Към една планина в Тибет

Колин Таброн

14.40 лв.

Други книги от Беър Грилс

Коментари за "Роден да оцелява"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах