Абонамент за бюлетин
Родени за движение
-10%

Родени за движение

ISBN: 9789544747831
Издател: Кибеа
Издадена: 2017
Брой страници: 200
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 15.00 лв.
Цена: 13.50 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Медицина и здраве, Книги за здравето
Докато д-р Джоан Верникос наблюдава и отчита въздействието на гравитацията върху човешкото тяло както по време на полет в Космоса, така и на Земята, тя стига до неочаквани и за сама нея изводи. Гравитацията работи в полза на човешкото здраве, е нейното откритие. Дългият престой в безтегловност, както и в неподвижно седнало състояние (пред компютъра или телевизора, например, или поради някакво заболяване), довеждат до еднакви последици за организма, съизмерими с бързото остаряване.

Обездвижването тотално вреди на здравето, причинявайки застой в кръвотока, болки в главата, шията и гръбнака, сърдечносъдови проблеми, отслабване на функцията както на мускулите на крайниците, така и на редица жизненоважни органи и системи.

И в крайна сметка води до преждевременно застаряване и западане на здравето. Това е категоричното заключение на изследователката, потвърдено от множество контролирани изследвания.

Направете гравитацията свой съюзник и приятел – съветва д-р Верникос. Което, преведено на практичен език, означава: просто променяйте седналото си положение на всеки 20–30 минути, ставайки прави за известно време. Звучи толкова елементарно, че е трудно да повярваш – но върши чудеса за здравето, настоява тя. Аргументи? Има ги в изобилие. И звучат смайващо просто!

------------------

Джоан Верникос е водещ учен в сферата на медицината и автор на основополагащи изследвания в областта на космическата медицина, физиологията на обездвижването, стреса и стареенето.

Родена през 1934 г. в Александрия, Египет, Верникос защитава докторска степен по фармакология в Лондонския университет, а през 1964 г. постъпва в Научноизследователския център „Еймс“ на НАСА. Пионер в космическата медицина, тя е назначена за директор на Отдела по биологични и медицински науки в „Еймс“ от 1986 до 1993 г., а след това и на Отдела по биологични и медицински науки в щаба на НАСА до 2000 г.

По време на научната си кариера в НАСА Верникос провежда фундаментално важни изследвания, посветени на ефектите на безтегловността върху човешкото здраве, резултатите от които спомагат за установяването на научна причинно-следствена връзка между уседналия начин на живот, бързото стареене и влошеното здраве.
Верникос е двукратен носител на Наградата за изключителни лидерски заслуги на НАСА. Удостоена е още с Наградата за изключителни научни постижения на НАСА, с наградата „Мелбърн Бойнтън“ на Американската асоциация за астронавтика, с наградата „Стръгхолд“ за космическа медицина на Американската асоциация по космическа медицина, с наградата „Джефрис“ на Американския институт по аеронавтика и астронавтика, с Наградата за цялостен принос на „Жени в космоса“ и много други академични и научни награди.

Верникос е автор на редица книги – „Физиология на обездвижването“, в съавторство в Харолд Сандлър (1987), „Да овладеем гравитацията и да спрем стареенето“ (2004), „Фитнес в напреднала възраст“ (2009) и „Седенето убива, движението лекува“ (2011).

Книги, подобни на "Родени за движение"

Неподвластни на времето

Неподвластни на времето

Роуз Ан Кени

24.00 лв.
ТЕС: Науката зад метода потупване
-10%

ТЕС: Науката зад метода потупване

Д-р Пета Стейпълтън

19.80 лв.
Стареене и дълголетие
-10%

Стареене и дълголетие

Владимир Овчаров

18.00 лв.
Здрав черен дроб. Естествени методи за прочистване и възстановяване
-10%

Здрав черен дроб. Естествени методи за прочистване и възстановяване

Евгени Щадилов

9.89 лв.
Аз и моето сърце. Лечение и профилактика на инфаркта и инсулта
-10%

Аз и моето сърце. Лечение и профилактика на инфаркта и инсулта

Дима Шулман

9.89 лв.

Други книги от Джоан Верникос

Коментари за "Родени за движение"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах