Абонамент за бюлетин
Родени за движение
-10%

Родени за движение

ISBN: 9789544747831
Издател: Кибеа
Издадена: 2017
Брой страници: 200
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 15.00 лв.
Цена: 13.50 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Медицина и здраве, Книги за здравето
Докато д-р Джоан Верникос наблюдава и отчита въздействието на гравитацията върху човешкото тяло както по време на полет в Космоса, така и на Земята, тя стига до неочаквани и за сама нея изводи. Гравитацията работи в полза на човешкото здраве, е нейното откритие. Дългият престой в безтегловност, както и в неподвижно седнало състояние (пред компютъра или телевизора, например, или поради някакво заболяване), довеждат до еднакви последици за организма, съизмерими с бързото остаряване.

Обездвижването тотално вреди на здравето, причинявайки застой в кръвотока, болки в главата, шията и гръбнака, сърдечносъдови проблеми, отслабване на функцията както на мускулите на крайниците, така и на редица жизненоважни органи и системи.

И в крайна сметка води до преждевременно застаряване и западане на здравето. Това е категоричното заключение на изследователката, потвърдено от множество контролирани изследвания.

Направете гравитацията свой съюзник и приятел – съветва д-р Верникос. Което, преведено на практичен език, означава: просто променяйте седналото си положение на всеки 20–30 минути, ставайки прави за известно време. Звучи толкова елементарно, че е трудно да повярваш – но върши чудеса за здравето, настоява тя. Аргументи? Има ги в изобилие. И звучат смайващо просто!

------------------

Джоан Верникос е водещ учен в сферата на медицината и автор на основополагащи изследвания в областта на космическата медицина, физиологията на обездвижването, стреса и стареенето.

Родена през 1934 г. в Александрия, Египет, Верникос защитава докторска степен по фармакология в Лондонския университет, а през 1964 г. постъпва в Научноизследователския център „Еймс“ на НАСА. Пионер в космическата медицина, тя е назначена за директор на Отдела по биологични и медицински науки в „Еймс“ от 1986 до 1993 г., а след това и на Отдела по биологични и медицински науки в щаба на НАСА до 2000 г.

По време на научната си кариера в НАСА Верникос провежда фундаментално важни изследвания, посветени на ефектите на безтегловността върху човешкото здраве, резултатите от които спомагат за установяването на научна причинно-следствена връзка между уседналия начин на живот, бързото стареене и влошеното здраве.
Верникос е двукратен носител на Наградата за изключителни лидерски заслуги на НАСА. Удостоена е още с Наградата за изключителни научни постижения на НАСА, с наградата „Мелбърн Бойнтън“ на Американската асоциация за астронавтика, с наградата „Стръгхолд“ за космическа медицина на Американската асоциация по космическа медицина, с наградата „Джефрис“ на Американския институт по аеронавтика и астронавтика, с Наградата за цялостен принос на „Жени в космоса“ и много други академични и научни награди.

Верникос е автор на редица книги – „Физиология на обездвижването“, в съавторство в Харолд Сандлър (1987), „Да овладеем гравитацията и да спрем стареенето“ (2004), „Фитнес в напреднала възраст“ (2009) и „Седенето убива, движението лекува“ (2011).

Книги, подобни на "Родени за движение"

Алманах на диетите

Алманах на диетите

М. Ройзен, М. Оз

35.00 лв.
Силата на студа

Силата на студа

Ниъл О'Mърку

23.50 лв.
30 съвета да бъдем здрави и активни
-5%

30 съвета да бъдем здрави и активни

Александър Сосновски

18.91 лв.
Живите пробиотици
-10%

Живите пробиотици

Съни Ламброзо

13.50 лв.
Лечебните адаптогени

Лечебните адаптогени

Теро Исокаупила, Даниел Раян Бройда

19.95 лв.

Други книги от Джоан Верникос

Коментари за "Родени за движение"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах