Абонамент за бюлетин
Роботите, втори том
-10%

Роботите, втори том

Издател: Бард
Издадена: 2012
Брой страници: 656
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 24.95 лв.
Цена: 22.46 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Фантастика, фентъзи
Поредицата “Роботите” е съставена от романи и разкази с главни герои позитронните роботи. Макар и почти съвършени човешки творения, те се подчиняват на Трите закона на роботиката, които не им позволяват да се обърнат срещу своите създатели. Общото във всички романи и разкази от цикъла е темата за морала в общуването между хората и роботите.

В първите четири романа “Стоманените пещери”, “Голото слънце”, “Роботите на Зората” и “Роботите и Империята” детектив Илайджа Байли и неговият партньор Р. (робот) Данийл Оливо разследват конфликтите между космолитите – потомците на хората, заселили се на други планети – и обитателите на свръхнаселената Земя.

Този том съдържа „Роботите на Зората” и пълния цикъл разкази „Аз, Роботът”, който е оформен като интервю с най-добрата робопсихоложка, и разкрива необятността на моралните дилеми, пред които е изправен всеки ум – човешки или позитронен.

РОБОТИТЕ НА ЗОРАТА
След успеха в разследването на едно невъзможно убийство на загадъчната Солария детективът Илайджа Бейли се е сдобил с междузвездна слава и е решен на немислима дързост – да излезе под открито небе и да изведе земляните от техните стоманени пещери. Но в идеалния космолитски свят, наречен Аврора, се случва нещо, с което единствено детектив Бейли може да се справи. Той трябва да разследва убийство на хуманоиден робот – сериозно престъпление в най-високоразвитото общество от Външните светове. Тази поредна невъзможна задача отново ще срещне Бейли с верния Р. Данийл и ще го накара да открие, че в едно съвършено общество има твърде много несъвършенства.

АЗ, РОБОТЪТ
„Аз, роботът“ връща читателя на Земята, във времето, когато са създадени първите позитронни роботи. Оформен като интервю със Сюзън Келвин, най-добрата робопсихоложка на всички времена, този сборник разкрива необятността на моралните дилеми, пред които е изправен всеки ум – човешки или позитронен. Подчиняващи се на Трите закона, роботите взаимодействат с хората в свят, движен не само от целесъобразността, но и от сили, неподвластни на логиката, като гнева, състраданието и любовта.

Книги, подобни на "Роботите, втори том"

Немезида
-10%

Немезида

Айзък Азимов

17.99 лв.
Самите богове
-10%

Самите богове

Айзък Азимов

16.19 лв.
Фондация - том ІІ
-10%

Фондация - том ІІ

Айзък Азимов

44.99 лв.
Фондация - том І
-10%

Фондация - том І

Айзък Азимов

44.99 лв.
BRZRKR, том 3
-10%

BRZRKR, том 3

Киану Рийвс

18.00 лв.

Други книги от Айзък Азимов

Коментари за "Роботите, втори том"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах