Абонамент за бюлетин
Речни чудовища
-10%

Речни чудовища

Издател: Вакон
Издадена: 2014
Брой страници: 312
Корица: Мекa
Език: Български
Националност: Английска
Размери: 14.20x21.00
Корична цена: 17.00 лв.
Цена: 15.30 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Домакинство и хоби, Хоби, Лов и риболов
История за обсебеност, приключения и много големи риби...

Това е истински разказ за създания с митологичен статус, много от които с репутация на човекоядци и канибали. Истории за африкански шамани, речни духове и много, много странни риби. Чудновати същества с пипала, змиевидни тела и наименования като тигров голиат, гунч и пирайба... За Джереми Уейд, „най-великия въдичар и изследовател на своето поколение“, тези хищници са страст за цял живот, като целта му е те да бъдат уловени, документирани и върнати обратно, откъдето са дошли. Невероятно приключение по кривата на времето, в което началната отправна точка за дестинации като Амазония, Конго и Хималаите са стари вестникарски изрезки, антикварни книги и местни легенди.

Смятате ли, че следващия път бихте влезли в язовира, дори до глезените, при положение, че до вас може да доплува лишен от люспи персонаж, с дълги мустаци и подобна на пещера уста, приличащ повече на дело на откачен генетик, отколкото на риба, своеобразна кръстоска между гол охлюв и змия... През XVI век швейцарският натуралист Конрад Геснер описва, че в корема на огромен представител на този вид били открити човешка глава и ръка със златни пръстени. Баснословните размери на подобен сом, надвишаващ 300 килограма и 4 метра, придават на рибарските истории правдоподобност и смразяващи краски.
Други пък като амазонската арапайма – митичен 4.5-метров звяр, дишащ въздух – са красиви убийци. Независимо от красивата си външност обаче, „червената риба“, кръстена от местните индиански племена така заради оцветяването на идеално оформените й люспи, може да бъде обвинена в действия, водещи до празни канута и безследно изчезнали рибари.

Каквато и да е историята, едно е сигурно, Джереми Уейд няма да остави нещата така, а ще ги разплете докрай. От нас се иска само да следваме нишката в лабиринта от приключения, разкази на очевидци и рибарски такъми. Потопете се в този съвременен бестиарий, населен с реални същества.

------------------
Джереми Уейд е зоолог и водещ на световната хитова документална поредица „Речни чудовища“ по Animal Planet, бивш учител по биология и пътешественик до най-отдалечените реки и езера по света в продължение на 30 години. Публикувал е статии в The Times, Guardian, Sunday Telegraph и BBC Wildlife. Предишната му книга „Някъде по лудата река“ (в съавторство с Пол Бут) излиза през 1992 г. и е посрещната със звездни ревюта. Преди „Речни чудовища“ Джереми създава две документални поредици за „Дискавъри Европа“: „На риба в джунглата“ (2002, по Амазонка) и „На риба в джунглата – Индия“ (2005). И двата сериала са излъчени по цял свят. Живее в Южна Англия.

Наслука!

Книги, подобни на "Речни чудовища"

Българска ловна енциклопедия (ново допълнено издание)
-10%

Българска ловна енциклопедия (ново допълнено издание)

Мир Богоев

108.00 лв.
Огнестрелни оръжия за спорт, лов и отбрана
-5%

Огнестрелни оръжия за спорт, лов и отбрана

Никола Даскалов

28.41 лв.
Основи на подводния риболов. Универсален справочник

Основи на подводния риболов. Универсален справочник

Светослав Ламбов

55.00 лв.
Българска риболовна енциклопедия – четвърто допълнено и преработено издание
-10%

Българска риболовна енциклопедия – четвърто допълнено и преработено издание

Мир Богоев

54.00 лв.
Красивата жена: Грижи за здравето и красотата на жената 1938 г.

Красивата жена: Грижи за здравето и красотата на жената 1938 г.

Теодора Пейкова

17.00 лв.

Други книги от Джереми Уейд

Коментари за "Речни чудовища"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах