Абонамент за бюлетин
Рекултивация и методи за изследване на почвата

Рекултивация и методи за изследване на почвата

ISBN: 9789545358333
Издадена: 2014
Брой страници: 248
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 20.00 лв.
Цена: 20.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Научна литература, Специализирана литература, Флора, Образование, учебници
Д-р Ботьо Захаринов е доцент по екология и екологичен мониторинг в Нов български университет. Автор е на 3 монографии и над 50 публикации в България и чужбина, посветени на проблемите на опазването на околната среда, както и на „Специализиран терминологичен справочник по екология66 и редица електронни учебни помагала. Доц. Захаринов е ръководил на научноизследователски колективи по проекти в областта на приложението на биомасата като енергиен източник, възлагани от НБУ и Националния фонд за научни изследвания. Работил е като експерт към Постоянната комисия по околна среда и като заместник-министър в Министерството на околната среда и водите. За постиженията му в областта на развитието на екологичния мониторинг през 2002 г. Балканската академия на науките, новата култура и устойчивото развитие му присъжда званието Doctor Honoris Causa.

Д-р Янчо Найденов е доцент по лесозащита от 1985 г. и хоноруван доцент по екология във ВФСИ Д. А. Ценов, Свищов, от 1986 г., а по-късно и по горски екосистеми в НБУ. Чел е лекции и има издадени учебници по Екология, Горски екосистеми, Алтернативен международен ловен туризъм и ловни стопанства, Екологични рискове и екомонито-ринг, Екологична сигурност, Замърсяване на почвите и влияние върху екосистемите, Социална екология, Рекултивация и методи за изследване на почвите, Рекреационна екология, Екополитики и устойчиво развитие. Той е един от основоположниците на екологизацията на лесозащитата в България и директор на Лесозащитна станция, град София. Член на редколегията на списание Balkan Ecology и експерт по ОВОС - растителен и животински свят.

-------------------

Предлаганият учебник рекултивация и методи за изследване на почвите е предназначен за студентите от Нов български университет, но може да се ползва и от други висши учебни заведения, както и от любознателни читатели, интересуващи се от проблемите на деградацията на почвата, методите и средствата за минимизиране негативното природно и антропогенно въздействие върху почвените ресурси. В учебника е отделено място и на методиите за изследване на почвите. Основната цел на предлаганото издание е студентите да получат необходимите знания, свързани е проблемите на деградацията и рекултивацията на почвата и съвременните методи и средства за възстановяване на нарушените почвени ресурси.

Книги, подобни на "Рекултивация и методи за изследване на почвата"

Биологична растителна защита

Биологична растителна защита

Ангел Харизанов, Вили Харизанова, Атанаска Стоева

36.00 лв.
Фермата: Алманах. Природните богатства на България

Фермата: Алманах. Природните богатства на България

Цвета Бучкова

39.99 лв.
Флориография

Флориография

Джесика Ру

27.00 лв.
Справочник със Списък на разрешените за предлагане на пазара и употреба продукти за растителна защита

Справочник със Списък на разрешените за предлагане на пазара и употреба продукти за растителна защита

75.00 лв.
Люцерна. Отглеждане, хранителна стойност, сено, силаж, дехидрат
-5%

Люцерна. Отглеждане, хранителна стойност, сено, силаж, дехидрат

Атанас Кирилов, Димитрия Петкова

11.40 лв.

Други книги от Ботьо Захаринов

Коментари за "Рекултивация и методи за изследване на почвата"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах