Абонамент за бюлетин
Рай на земята
-10%

Рай на земята

Издател: Кибеа
Издадена: 2018
Брой страници: 376
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.50x20.00
Корична цена: 20.00 лв.
Цена: 18.00 лв.
Валдорфската педагогика у дома и изграждането на семейна култура

Надявам се, че тази книга ще бъде ваш ценен спътник в продължение на много години, че страниците й ще се смачкат и покрият с петна, защото е била с вас в кухнята, в градината и в банята. Надявам се тя да ви тласне да напишете своя собствена книга – хроника на вашето семейно пътуване.

Тези две книги – вашата и моята – ще се вплетат една в друга и ние заедно ще създадем забележително творение. Най-много от всичко обаче се надявам, че вие и прекрасното ви семейство ще изградите нещо истински красиво... Рай на земята.
ШАРИФА ОПЕНХАЙМЕР

В съвременните динамични условия на живот се създава необходимостта от разработването на нов модел за педагогичеко взаимодействие чрез жива методика, съобразяваща обучението и възпитанито с различните етапи от развитието на детето. Валдорфската педагогика, базирана върху антропософското познание за човека, е оригинална цялостна концепция за хармоничното развитие на личността на детето чрез стимулиране на творческия му потенциал и реализиране на индивидуален подход. С помощта на артистичните дейности децата развиват не само естетическа чуствителност към света, но и се превръщат в творчески личности, които свободно и с радост изразяват своята индивидуалност.

МИРОСЛАВА ВАХРАМ, учител, работила в сферата на държавното образование, по-късно като валдорфска детска учителка, в момента на самостоятелна практика в Арт Център НЕО ГЕЯ.

„Валдорф“ е работещ модел на самоуправляваща се училищна общност, в която учители и родители заедно всеки ден осъществяват в живота актуални отговори на фундаментални въпроси, свързани с образованието и живота. „Валдорф“ е културна практика, чрез която личните усилия и себеразвитието на всички участници в общността допринасят не само за повишаването на качеството на образованието в България, но и за приобщаването ни като граждани към семейството на европейските народи.

ВЕСЕЛА ЕЛЕНКОВА

Ние хората сме единствените, които имаме способността да се самоусъвършенстваме и да израстваме духовно и притежаваме потенциала да променяме света около нас. Валдорфското обучение се основава на философията, че използването на въображението и практичната работа е най-добрият начин за насърчаване на ученето.

Дъщеря ми учеше във Валдорфско училище в САЩ. В трети клас преминахме към домашно обучение, и аз можех да прилагам принципите на валдорфската педагогика у дома, тук в България. И до днес си спомняме за този период като за най-фантастичното ни време заедно, а тя, вече в 7ми клас в държавната училищна система, и досега обожава ученето, изключително креативна е и вярва в себе си! Благодаря на гномчетата и ангелите и всички вълшебства на Валдорф, които безспорно спомогнаха за това!

СВИЛЕНА РАЧЕВА, сдружение Happy Horses

Нашето пътуване във вълнуващия свят на валдорфската педагогика започна като приказна алтернатива за децата ни, която искахме да споделим, с колкото се може повече хора.

Потапянето в атмосферата на феи и гноми, на играчки от дърво и вълна, на шити и плетени кукли, е безценен дар за децата. Той придава аромат и цвят на детството им и ги съхранява деца, в свят, в който всеки се опитва да ги направи възрастни, колкото се може по-рано.

Ако се осмелите да пуснете валдорфската педагогика в дома си, всичко около вас ще се промени. Ще се появят панери с шишарки, кестени и камъчета.Може би на майките ще им се прииска да си припомнят как се плете, а татковците ще направят първата си дървена играчка... А после надникнете в очите на детето си и запомнете този поглед... За него вие ще сте вълшебници, превърнали сухото дърво и кълбото прежда в най-скъпия подарък.

Не вярвате ли?

Това се случи с нас. Макар в професиите на адвокат и лекар да няма нищо художествено, ние за кратко време успяхме да разгърнем спящите си артистични заложби. Точно тях събужда валдорфската педагогика – не само в децата, но и в техните родители.

НАТАЛИЯ ЯКИМОВА-ДОНЧЕВА

Сдружение за валдорфска детска градина и училище-Стара Загора, родител на две момчета и основател на блога за валдорфска педагогика Фейландия – http://feylandia777.blogspot.bg/

------------------

Обожавам тази книга! Определено е в леко хипи стил, но пък предлага толкова много добри идеи, без да изнася никакви лекции. Развълнувана съм да приложа някои от идеите й на практика. Има доста добри съвети за игрите навън и как децата използват въображението си. Задължително четиво!

Читателско мнение

Книги, подобни на "Рай на земята"

Порасналите деца на емоционално незрели родители
-5%

Порасналите деца на емоционално незрели родители

Линдзи Гибсън

16.15 лв.
Kак да отгледаме успешни личности - 5 принципа за възпитание на целеустремени деца от "Кръстницата" на Силициевата долина
-10%

Kак да отгледаме успешни личности - 5 принципа за възпитание на целеустремени деца от "Кръстницата" на Силициевата долина

Естер Войчицки

17.96 лв.
Съветите на Татко

Съветите на Татко

Радостин Христов - Стин

12.00 лв.
Момичето на татко. Специалните отношения баща-дъщеря
-10%

Момичето на татко. Специалните отношения баща-дъщеря

Вероник Моралди, Мишел Гобер

16.11 лв.
Житейска навигация
-10%

Житейска навигация

Марго Берген

4.50 лв.

Други книги от Шарифа Опенхаймер

Коментари за "Рай на земята"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах