Абонамент за бюлетин
Разчупи клишетата
-5%

Разчупи клишетата

ISBN: 9789549335330
Издадена: 2014
Брой страници: 334
Корица: Твърда
Език: Български
Размери: 15.00x21.50
Корична цена: 24.00 лв.
Цена: 22.80 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Икономика и право, Икономическа литература, Маркетинг и реклама, Мениджмънт
„Няма да успеем да се ориентираме в сложната среда на бъдещето, ако се взираме отчаяно в огледалото за обратно виждане. За да успеем, трябва да разчупим клишетата.“

--------------

Креативността е най-големият дар на човешката интелигентност. Колкото по-сложен става светът, толкова по-креативни трябва да бъдем, за да се справим с предизвикателствата. Въпреки това много хора се чудят дали изобщо притежават някакви креативни способности. „Разчупи клишетата“ показва защо креативността е толкова важна, защо хората мислят, че не са креативни, как стигнахме дотук и какво може да се направи. Първото є издание излезе през 2001 г. В ръцете си държите едно изцяло ново и редактирано издание. Защо е това ново издание и колко ново е всъщност?

Написах първото издание на „Разчупи клишетата“ през 2000 г. Първата причина за новото издание е, че оттогава се случиха много неща както в света, така и в моя личен свят. В почти всяка област темпото на промените се ускори и проблемите, които засягат сърцевината на тази книга, станаха още по-важни. Очевидната непредсказуемост на човешките дела е в самата основа на аргументите ми в полза на култивирането на нашите креативни сили - в бизнеса, в образованието и във всекидневния ни живот.

Втората причина за новото издание е, че днес имам повече неща да кажа за основните идеи в книгата и за това какво трябва да направим, за да ги приложим на практика. Натрупаният опит задълбочи убедеността ми колко значими и неотложни са идеите и аргументите, залегнали в „Разчупи клишетата“, както и необходимостта да ги представя пред още по-широка аудитория.

Третата причина е, че не само светът се е преместил през последните десет години, но и аз самият се преместих. Буквално. Когато писах първото издание, със семейството ми живеехме в Стратфорд на Ейвън – малко търговско градче в Англия и родно място на Уилям Шекспир. Новото издание написах в Лос Анджелис, където живеем сега. Архитектът Франк Лойд Райт бе казал, че ако можете да обърнете света наопаки и да го разклатите, всичко, което е в насипно състояние, ще падне в Лос Анджелис.

Точно след като излезе първото издание на „Разчупи клишетата“, нещо ни разклати и се озовахме със семейството ми в Лос Анджелис. Оттогава обиколих цяла Америка, срещнах се с изключителни хора и се запознах с невероятни инициативи. Натрупаният опит може да се види в новото издание, което има много по-силно подчертано ударение върху развитието в Северна и в Южна Америка, в Азия, както и в Европа. Факт е, че това наистина са глобални въпроси.

----------------

СЪР КЕН РОБИНСЪН е международно признат лидер в развитието на креативността, иновациите и човешките ресурси. Работил е за правителства в Европа, Азия и САЩ, за международни агенции, за някои от 500-те най-добри компании според списание „Форчън“ и за някои от водещите културни организации. През 1998 г. оглавява национална комисия за креативността, образованието и икономиката към британското правителство. „Всички наши бъдеща: Креативност, култура и образование“ (докладът Робинсън) бе публикуван и приет с въодушевление през 1999 г. Като част от усилията за постигане на мир в Северна Ирландия се създава комисия, която да разработи стратегия за креативното и икономическото развитие на страната. В този процес Робинсън е централна фигура и работи в тясно сътрудничество с експерти от сферата на културата, образованието и обучението.

Книги, подобни на "Разчупи клишетата"

Запазената марка на Безос
-5%

Запазената марка на Безос

Кармайн Гало

31.35 лв.
Незабравими истории

Незабравими истории

Киндра Хол

25.90 лв.
Изкуственият интелект във вашия бизнес
-10%

Изкуственият интелект във вашия бизнес

Д-р Петър Найденов

18.90 лв.
От идея до успешен онлайн бизнес

От идея до успешен онлайн бизнес

Георги Костов, Искра Цонева, Николай Кискинов, Стан Николаев

38.00 лв.
Правилото Без Правила. Как Netflix пренаписа правилата

Правилото Без Правила. Как Netflix пренаписа правилата

Ерин Майер, Рийд Хейстингс

28.90 лв.

Други книги от Кен Робинсън

Коментари за "Разчупи клишетата"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах