Абонамент за бюлетин
Разум и чувства
-5%

Разум и чувства

Издател: Еднорог
Издадена: 2015
Брой страници: 352
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 15.00 лв.
Цена: 14.25 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
Бързи коли, социални мрежи и чаровни мъже - сестрите Дашуд, героини на Джейн Остин, триумфално се прераждат в 21 век в “Разум и чувства” на Джоана Тролъп

“Проектът Остин” е спиращ дъха поклон към творчеството на Джейн Остин.”
„Уошингтън Поуст”


Една от многото причини, поради които романите на Джейн Остин продължават да бъдат популярни и до днес, е че дори след толкова години те все още са актуални. Младите жени днес може и да работят наравно с мъжете и да не смятат женитбата за единствения възможен житейски избор, но те все още копнеят за истинска любов, сигурност и вечно приятелство.

В “Разум и чувства“, поредната книга от “Проекта Остин”, Джоана Тролъп доказва с присъщия си финес, напълно в духа на Джейн Остин, че времената може да се менят, но когато става дума за любов и пари, промени няма, а и сърцата на младите момичета си остават същите.

Две сестри, които не биха могли да бъдат по-различни, са изправени пред първите си житейски изпитания. Елинор, сериозна и с чувство за отговорност, крие дълбоко емоциите си. Мариан, импулсивна и артистична, държи да драматизира всяко свое преживяване и мечтае за принца от приказките.

Когато баща им умира внезапно, те заедно с майка си и най-малката си сестра са принудени да напуснат прекрасното старинно имение, в което са израснали. Сред сълзи и кършене на ръце Елинор се оказва единственият трезвомислещ човек, който трябва да се грижи за семейството, оставяйки собствените си проблеми на втори план. Ще й помогне ли стоицизмът да понесе мисълта, че човекът, когото обича, е паднал в примката на едно вятърничаво момиче? Ще рухне ли вярата на Мариан в единствената и неповторима любов след срещата й с Джон Уилъби, красавец и богат наследник, но и непостоянен плейбой?

Възможно ли е в един свят, управляван от социалните мрежи и налаганите от тях мнения, любовта да триумфира над общественото неодобрение?
На българския пазар през месец юли беше представена и съвременната версия на „Абатството Нортангър” от Вал Макдърмид, а верните фенове на Алегзандър Маккол Смит ще могат да се срещнат отново с британския вълшебник на перото в неговата преработка на един от най-популярните романи на Джейн Остин – „Ема”.

Книги, подобни на "Разум и чувства"

Неразделните

Неразделните

Симон дьо Бовоар

20.00 лв.
И заживели вечно нещастни

И заживели вечно нещастни

Стефани Гарбър

25.00 лв.
Неразделните

Неразделните

Ървин Д. Ялом

26.00 лв.
Любов, или нещо такова

Любов, или нещо такова

Тересе Тунген

22.00 лв.
Един миг

Един миг

Беки Хънтър

20.90 лв.

Други книги от Джоана Тролъп

Коментари за "Разум и чувства"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах