Абонамент за бюлетин
Разкаянието
-10%

Разкаянието

ISBN: 9789542831563
Издател: Сиела
Издадена: 2020
Брой страници: 348
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x21.00
Корична цена: 16.90 лв.
Цена: 15.21 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
Дебютният роман на британеца Дан Малакин е вдъхновен от идеята, че можеш да бъдеш атакуван от всеки – откъдето и да било, по което и да е време. Понякога съвършено непознат за вас човек може да се намеси в живота ви и да обърка всичко в него. Това е особено плашещо, но и извънредно автентично описано, тъй като авторът е с изключителни познания в областта на киберсигурността.

Светът, в който живеем, е опасен не само във физическата реалност, но и в безграничното дигитално пространство… а светът на Рейчъл Стоун е сринат от човек, който я преследва на всички фронтове още от тийнейджърските й години.

Името му е Алан Грифин. След влизането му в затвора Рейчъл наново изгражда живота си. Десетилетие по-късно тя вече има тригодишна дъщеря и сериозна връзка. Ала някой отново я дебне. Някой, който успява да хакне телефона, имейлите ѝ, банковата ѝ сметка и профилите ѝ в социалните мрежи. Маниакът е хитър, интелигентен и неуловим. Рейчъл подозира, че целият този кошмар е дело на Грифин, който е освободен от затвора и сега търси отмъщение. Постепенно обаче осъзнава, че е въвлечена в преследване, за което не е подготвена, с враг, който прилича повече на фантом, отколкото на човешко същество…

Внушителният и поразяващ ефект на Разкаянието не е само в острия като бръснач сюжет и в напрегнатото действие. Основното му достойнство е начинът, по който функционира и като развлекателна художествена литература, и като опомнящо предупреждение. Зловещият автентизъм на книгата се дължи на самия автор – Дан Малакин, който работи като консултант по сигурността на данни и ежедневно демонстрира на различни фирми и корпорации, които би трябвало да са по-предвидливи, колко е лесно за киберпрестъпниците да се доберат до най-чувствителната им информация. Дори до личния живот на техните служители.

Безценните му знания са увлекателно вплетени в интригата на романа и спомагат за убедително разгърнатия конфликт, което превръща Разкаянието в полезно и надеждно упътване из дебрите на мистериозната и страховита тъмна страна на интернет.

Книги, подобни на "Разкаянието"

Бал във Версай

Бал във Версай

Даниел Стийл

19.99 лв.
Сингулярност

Сингулярност

Балсам Карам

18.00 лв.
Бисери на мъдростта

Бисери на мъдростта

Огняна Иванова

19.90 лв.
Странният случай с доктор Джекил и мистър Хайд

Странният случай с доктор Джекил и мистър Хайд

Робърт Луис Стивънсън

14.90 лв.
Тайната афера

Тайната афера

Ерика Джеймс

23.00 лв.

Други книги от Дан Малакин

Коментари за "Разкаянието"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах