Абонамент за бюлетин
Разбит живот
-10%

Разбит живот

ISBN: 9789547421752
Издател: Слънце
Издадена: 2011
Брой страници: 424
Корица: Мекa
Език: Български
Националност: Турска
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 12.00 лв.
Цена: 10.80 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
"Разбит живот" е последният роман на турския класик Халид Зия Ушаклъгил, авторът на първата книга от поредицата "Магията на Босфора" – "Забраненият плод".
Ето тук, като на сергия, разбитият живот бе изложен в истинската си мъка и истинското си страдание. Сред тези стени, под този покрив... се люшкаше така, че да настръхнеш...
Книгата разглежда личните човешки преживявания, извеждайки на преден план битието на едно единствено семейство, в чиято особеност прониква до дъно и я изкарва на показ.
Авторът е избрал за главен герой Йомер Бехич, младеж, който след като завършва медицина в Европа, гори от желание да осъществи идеалите си – казано най-простичко, да преуспее, да се задоми, да открие щастието в семейния и професионалния си живот.
Халид Зия Ушаклъгил извайва образа му в професионалната работа и културната ценностна система по западен образец, натоварва го с мисията да бъде привързан към семейството си, почтен и искрен.
Завършил следването, Йомер Бехич пристига в Истанбул и след време се оженва за Ведиде, с която го среща случайността. Имат две деца: Селма и Лейля... Построяват си къщата мечта на тяхната младост, и се пренасят в нея. Писателят представя семейният живот едва ли не като идилия в Двореца на щастието. Възможно ли е обаче да има и друго щастие – неподозирано досега...!?
Дъщерята на Вели бей – 18-годишната Нейир, добила слава, че се е отдала на развлеченията и удоволствията, ще хвърли сянка върху щастието на това семейство.
Опиянен от необузданата си страст към младото момиче, Йомер потъпква морала и достойнството си.
Един съпруг, един баща е на кръстопът. Лъкатуши неуверено между плътските си желания и чувството за дълг. Любовта към Нейир го преобразява – носи му наслада, но и го кара да се презира и срамува.
Докато вкъщи малката му дъщеричка Лейля агонизира от болка, Йомер стене от удоволствие в обятията на любовницата си. Светът му се срутва, но той е безпомощен да сложи край. А когато намира сили, вече е твърде късно...

В "Разбит живот" Халид Зия умело преплита една с друга житейските истории. Той насочва вниманието към темите за щастието да създадеш семейство, за алтернативното поведение срещу разкъсващата болка от самотата, за семейното насилие в избора на съпруг, за междусъседските отношения и т.н.

Колко много усилия полага човек, за да постигне истинска хармония и щастие и колко малко е нужно в един миг всичко да рухне...
Разбит живот... на хиляди парченца болка. Такава е съдбата на злощастното семейство. А прошката е безсилна да слепи отломките отново.

Книги, подобни на "Разбит живот"

Синьо и Черно
-10%

Синьо и Черно

Халид Зия Ушаклъгил

10.80 лв.
Семейни жени

Семейни жени

Кристина Кампос

19.95 лв.
Изумление и трепет

Изумление и трепет

Амели Нотомб

16.00 лв.
Хигиена на убиеца

Хигиена на убиеца

Амели Нотомб

18.00 лв.
Къщата с вратите. Роман за Съмърсет Моъм

Къщата с вратите. Роман за Съмърсет Моъм

Тан Туан Ен

21.90 лв.

Други книги от Халид Зия Ушаклъгил

Коментари за "Разбит живот"
Милка Трифонова - 26/08/2011
И на мен анотацията много ми хареса, затова си купих книгата.В момента я чета.До повече от половината съм.Наистина е психологически роман, драма е , но признавам, че книгата не ме грабва така, че да я чета "на един дъх".Бих искала да видя още няколко коментара ,след като я прочета.Ето какво мисли самият автор Халид Зия Ушаклъгил за книгата си:"Йомер Бехич е уважаван и преуспял лекар.Почтен и искрен, той държи на семейните ценности и вярва твърдо в устоите на брака.Лъкатуши неуверено между плътските си желания и чувството за дълг към семейството.Любовта към Нейир го преобразява- носи му наслада, но и го кара да се презира и срамува......
Семейното щастие се разпада на хиляди парченца болка...А прошката е безсилна да ги слепи отново."Аз бих добавила, че това, което изпитва към другата не е любов, а страст, както между Бихтер и Бехлюл в " Забраненият плод " от същия автор.

Асен Ганчев - 21/07/2011
Е какво сега - в Турция не живеят хора и не пишат книги ли? Има само едно правителство, което бичи пропаганда на килограм. Поредното доказателство колко малък, но много прост народ е българският.

Валерия - 18/07/2011
Ако написаното в книгата си струва и е стойностно, има ли значение националността на автора?! Лично за мен - не.
Анотацията звучи любопитно. Поне аз си изграждам представата за психологически роман - очевидно драма.

Кирил - 12/07/2011
Аре стига с тая турска пропаганда. Поредната книга, чието издаване в България е платено от турското правителство.

Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах