Абонамент за бюлетин
Пътят към Литъл Дриблинг
-5%

Пътят към Литъл Дриблинг

ISBN: 9789543651740
Издател: Еднорог
Издадена: 2016
Брой страници: 480
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 17.90 лв.
Цена: 17.01 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
Романът е част от селекцията на Амазон за най-добри книги на месец януари 2016 и е в списъка с бестселъри на „Ню Йорк Таймс” от своето излизане до сега

Преди двайсет години Бил Брайсън потегля на обиколка на Великобритания, посвещавайки я на зеления, дружелюбен остров, който се е превърнал в негова втора родина. Резултатът, „Записки от един малък остров”, е най-големият бестселър сред пътеписите, а според гласуване, организирано от BBC, това е и книгата, която представя най-точно Великобритания.

Сега двайсет години след появата на книгата, превърнала се в част от съврменната класика, Брайсън предприема нова обиколка из Великобритания, за да разбере какво се е променило и дали нещо е останало същото. От южния курорт Богнър Риджис до бруления от ветровете северен край на Острова, през големи градове и непознати селца, той преоткрива очарователно ексцентричната страна с прекрасна природа и драматична история. Комични ситуации и забавни коментари се редуват с немалко сериозни теми, поднесени с неповторимото умение на Брайсън – начините, по които Британия се бори за своята природа, решава екологични проблеми и съхранява историческите си забележителности, любопитни, нови и не толкова познати факти за миналото и настоящето на страната и за личности, изграждали облика на Великобритания.

Постоянно озадачен и нерядко възторжен, с неповторимия си инстинкт за смешното и интересното, Бил Брайсън безпогрешно открива както очарователното и идиотското, така и комичното и скандалното, рисувайки ясна и точна картина на всичко най-добро и най-лошо в съвременна Великобритания.

Нищо не е по-забавно от Бил Брайсън по време на пътешествие. „Пътят към Литъл Дриблинг” затвърждава репутацията му на ненадминат майстор на пътеписа и на наистина талантлив хуморист.

„Дали това е най-смешният пътепис, който прочетох тази година? Разбира се!”
Дейли Телеграф

„Пътят към Литъл Дриблинг” е едно от най-добрите постижения на Брайсън в неговата нескончаема любовна история с Великобритания. Голям късмет е, че го имаме.”
Файненшъл Таймс

---------------

Бил Брайсън е изключително популярен със своите комични и нестандартни описания на пътешествията си по света, които незабавно се превръщат в бестселъри. Роден в Айова (САЩ), Брайсън избира Великобритания за своя втора родина. Той живее и работи в Норфолк, удостоен е с Ордена на Британската Империя за своя принос към литературата, а също и с наградата “Джеймс Джойс” на литературно-историческото дружество на университета в Дъблин. Бивш ректор на университета в Дърам, в продължение на пет години Брайсън е ръководител на кампанията за защита на английската провинция, както и почетен член на Кралското научно дружество.

Книги, подобни на "Пътят към Литъл Дриблинг"

Животът и времето на Хлапето Мълния
-5%

Животът и времето на Хлапето Мълния

Бил Брайсън

15.11 лв.
Записки от една голяма страна
-5%

Записки от една голяма страна

Бил Брайсън

15.11 лв.
Разходка в гората
-5%

Разходка в гората

Бил Брайсън

15.11 лв.
Записки от един малък остров
-5%

Записки от един малък остров

Бил Брайсън

14.16 лв.
Бал във Версай

Бал във Версай

Даниел Стийл

19.99 лв.

Други книги от Бил Брайсън

Коментари за "Пътят към Литъл Дриблинг"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах