Абонамент за бюлетин
Пътуване до дълбините на ума
-5%

Пътуване до дълбините на ума

ISBN: 9786190109389
Издател: Изток-Запад
Издадена: 2021
Брой страници: 464
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x21.50
Корична цена: 25.00 лв.
Цена: 23.75 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Преводна литература, Научна литература, Медицина и здраве, Биографична литература
Когато решава да проучи как ЛСД и псилоцибинът (активната съставка в магическите гъби) се използват за облекчаване на трудни за лечение състояния като депресията, пристрастяванията и тревожността, Майкъл Полан не подозира с какво точно се захваща. След като открива, че психеделичните вещества подобряват живота не само на психично болните, но и на здравите хора, които трябва да се справят с предизвикателствата на всекидневния живот, той решава да навлезе дълбоко в тази малко позната територия. Полан се запознава с най-новите изследвания в областта на невронауката и с процъфтяващата нелегална общност на психеделичните терапевти. С това започва и уникалното му приключение из различни променени състояния на съзнанието. Като пресява истината от митовете, Майкъл Полан предлага съвършено различен поглед към психеделичните вещества, който може да предизвика истинска научна революция.

Уникална смесица от наука, мемоари, пътепис, история и медицина, „Пътуване до дълбините на ума“ предлага кардинално ново разбиране на ума, на себе си и мястото ни в света. Този умствен пътен дневник не просто изследва ефектите на психеделиците, но се опитва да подреди вечния пъзел на човешкото съзнание – как в един свят, който ни предлага и страдание, и радост, можем да направим най-доброто, за да сме истински и да открием смисъл в живота си.

Книгата на Майкъл Полан промени ума ми, или поне някои от идеите, които пазя в ума си. Каквото и да мисли човек за психеделиците, тази книга ни напомня, че умът е най-голямата загадка във Вселената, че тази загадка е винаги тук, но обикновено използваме твърде малко време и енергия за изследването ѝ.

Ювал Ноа Харари, автор на Sapiens, Homo Deus…

Книги, подобни на "Пътуване до дълбините на ума"

Пътуване до дълбините на ума - твърда корица
-5%

Пътуване до дълбините на ума - твърда корица

Майкъл Полан

28.50 лв.
Дилемата на всеядния
-5%

Дилемата на всеядния

Майкъл Полан

18.91 лв.
Правилата на храната
-5%

Правилата на храната

Майкъл Полан

10.45 лв.
Крис победи рака
-10%

Крис победи рака

Крис Уорк

18.00 лв.
Докторе, боли
-10%

Докторе, боли

Адам Кей

16.19 лв.

Други книги от Майкъл Полан

Коментари за "Пътуване до дълбините на ума"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах