Абонамент за бюлетин
Първият български владетел

Първият български владетел

Издател: Орфеева лира
Издадена: 2009
Брой страници: 176
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x20.00
Корична цена: 10.00 лв.
Цена: 10.00 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: История, История на стария свят
"Гърците от завист го нарекли Хасан, Касан... Той превзел Армения и Мидия. Те били отначало две царства - армени и миди... Нарекли го... пръв български цар."

Паисий Хилендарски "История славянобългарска", С., 1998, с. 177-178

Книги, подобни на "Първият български владетел"

История на Византийската империя. Период III (610–716) - Период на иконоборството (717–867)

История на Византийската империя. Период III (610–716) - Период на иконоборството (717–867)

Ф. И. Успенски

34.90 лв.
История на князете на Тракия и на Кимерийския Босфор

История на князете на Тракия и на Кимерийския Босфор

Феликс Кери

35.00 лв.
Императорът на Рим. Властта над древноримския свят - твърда корица
-5%

Императорът на Рим. Властта над древноримския свят - твърда корица

Мери Биърд

36.01 лв.
Императорът на Рим. Властта над древноримския свят
-5%

Императорът на Рим. Властта над древноримския свят

Мери Биърд

32.21 лв.
Булгарите
-10%

Булгарите

Арх. Слави Дончев

18.00 лв.

Други книги от Кирил Милчев

Коментари за "Първият български владетел"
Сандилх - 25/11/2010
История и култура на България <admin@rodenkrai.com> добави в адреси
До: kmiltchev@abv.bg
Относно: Author notification: New comment posted
Дата: Събота, 2010, Ноември 20 19:39:08 EET

Dear author,

This is a system notification to inform you that a user has recently submitted a comment on your article. You may view the details below,

===========================================================================
Article Title: Как българите останаха без история за прабългарите!
===========================================================================

Comment Title: "Козлодуйският бряг" чака!?

Comment:
Уважаеми г-н Кирил Милчев, с особен интерес прочетох всички Ваши публикации в и съм Ви благодарен, че с тях си изясних една значима част от историята на българите в периода от началото на първото хилядолетие до преди идването на Исперих (Есперих)в сегашните земи на България. Явно е, че има много вода да оттече за да дойде бистрата вода и да се видят фактите и сглоби историята на българите в този период и по-преди него. В прочетените материали, които ни предоставяте в тази "библиотека" прозира един 'призрак', за който като че ли трябва да дойде някое дете и да извика "кралят е гол"! Призракът е "Атила е баща на двамата братя -Денгиз и Ернак (Ирник по мнението на изброените по-горе от Вас), владетели на големите племена на българите - кутригури и утигури". Е като синовете на Атила са владетели на българи и са възприемани в тези времена от историците като българи, тогава Атила какъв е?! Не е от маджарите, защото тогава те са далеч на изток и хабер си нямат от география. Не че след около 800 г. са я усвоили, защото е известно, че техни представители са идвали в българското царство да питат как да отидат до старите си земи. Атила не е и от тракийците, поне няма и податки. Не е тюрк, както сте установили, че и тюрките по това време са далече, далече от тези земи и даже най-известният им владетел, Истеми, незнае за тях. За готи и гети не може да става и дума. Не е алан, венед, ант и т.н. За русин - също, тяхната поява е доста векове след тези времена. Остава да е авар. Но ако е авар, защо синовете му са се определили за бълари - кутригури или утигури? Остава скит!? До сега няма яснота за скитите. Писанията на руските и съветските историци по въпроса постоянно ерозират под напора на новоустановените факти и коркцията на предишните им "трактовки" на известните такива. Та, г-н Милчев, въпросът е открит и някой трябва да му сложи точка. Доколкото на хоризонта няма друг с такива познания от изворите за това време "Козлодуският бряг" Ви чака. Успех и късмет!

Н.Арсов - 17/06/2009
Из трета глава: В последните години „История славянобългарска” (1762 г.) на Паисий Хилендарски бе преоткрита от историческата наука като важен извор на ранната българска история. Паисий е невероятен автор от епохата на българското Възраждане. Оказва се, че не е просто „неук монах”, а изследовател, който е имал достъп до източници, които все още са съществували по негово време, особено в манастирските архиви на Атон.
Първият пробив в преосмислянето на историческите сведения на Паисий дойде съвсем скоро, когато екип от изследователи около проф.Божидар Димитров уясни, че съобщението на Паисий, че първият български светец е кан (кесар) Тервел, съответства на новите исторически изследвания за времето и значението на Тервел. Особено на приноса на войските му при спиране на превземането на Византия от арабите в началото на VІІІ век.
Но нещата не са само дотук относно историческите загатки, които все още крие „История славянобългарска”.
Необходимо е да бъде внимателно проучено още едно негово важно историческо сведение.
Паисий е единственият до днес български историк, който твърди, че е съществувал „пръв български владетел”, който е превзел Персия.

Николай Милчев - 17/06/2009
През 1865 г., с издадената и непреиздавана оттогава книга „Българска старина”, Раковски става първият и единствен адепт на хипотезата за кимеро – български произход...

НЕВЕРОЯТНО, ЧЕ САМО НЯКОЛКО ДНИ СЛЕД ТЕЗИ ДУМИ НА БРАТ МИ В НЕГОВОТО ИЗСЛЕДВАНЕ, СЕ ПОЯВИ И КНИГАТА "БЪЛГАРСКА СТАРИНА" НА РАКОВСКИ, ИЗД. В БУКУРЕЩ ПРЕЗ 1865; ПРОЧЕТЕТЕ ИЗСЛЕДВАНЕТО НА КИРИЛ МИЛЧЕВ, НЕВЕРОЯТНО Е...

Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах