Абонамент за бюлетин
Пурпурно сияние
-10%

Пурпурно сияние

ISBN: 9789543192076
Издател: Шамбала
Издадена: 2018
Брой страници: 122
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x21.00
Корична цена: 12.00 лв.
Цена: 10.80 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Българска литература, Проза, Поезия, Мисли и афоризми
Книгата „Пурпурно сияние” е своеобразно, модерно като похват сказание за съвременния живот, драмата и болките на мислещия човек, както и за Пътя към себепознанието чрез силата на любовта.

Една древна мъдрост гласи: „Учителят идва едва когато ученикът е готов”, т.е. разбирането на тайните следва усилието, което човек полага в своя житейски път. Овладяването на знанието е дълъг и дълбоко личностен процес. С всяко ново откритие се приближаваме все по-близо до истината и е въпрос на време, докато достигнем прозрението. Истината винаги е налице, но Пътят към нея се изминава индивидуално от всеки човек. Извървяването на духовния път напомня много дългия пилигримски път Ел Камино де Сантяго де Компостела – крачка по крачка до заветната цел. Е, в този случай чисто формално той е към Седемте рилски езера, което го прави не по-малко мистичен и сложен.

Това е пътят на главния герой Ален, страдащ от „Бърнаут синдром”, който постепенно узрява и се формира като красив стъклен съд от Мурано, закален от огъня. Така че първоначално е „изгубен за света около него, но в крайна сметка е намерен за себе си”. Героят се научава как сам да си даде посока и цел, как „да пусне болестта и спомените си”, да не се страхува, а да припознае смелостта – с истина, любов и светлина. И нещо повече – научава се как да стане продуцент, режисьор, сценарист, че и главен герой на своя живот-филм, нещо което всички ние рядко осъзнаваме и овладяваме в битието си.

Мъничката по обем книга е изтъкана от афоризми, символи, лирична философия, поезия в проза, често звучаща като пророчески откровения – от гръцкия смисъл на „откриването” пред някого. Фразите на авторката се нижат една подир друга като пъстра броеница, преживени и премислени, и достигащи до читателите като изстрадана мъдрост, а не просто като цитати. А откъде идва прословутото пурпурно сияние в заглавието, ще трябва вие, успоредно с героите, да извървите пътя им, за да разберете как от уж обикновеното сливане на червения и синия цвят, се получава тази божествена и хомогенна пурпурна магия на живота.

Анета РАНГЕЛОВА, журналист и издател

Книги, подобни на "Пурпурно сияние"

Под езика: част втора
-10%

Под езика: част втора

Дамян Дамянов

18.00 лв.
Сбогом, романтика

Сбогом, романтика

Саня Пилич

16.00 лв.
Баладичен сериал - лирика

Баладичен сериал - лирика

Людмила Костова

25.00 лв.
Вълшебство за Коледа
-10%

Вълшебство за Коледа

Ивелина Радионова

10.80 лв.
С ръка върху сърцето: Федя Филкова
-10%

С ръка върху сърцето: Федя Филкова

13.50 лв.

Други книги от Даниела Шалева

Коментари за "Пурпурно сияние"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах