Абонамент за бюлетин
Психологическо консултиране - ефективни техники
-10%

Психологическо консултиране - ефективни техники

Издател: Кибеа
Издадена: 2012
Брой страници: 392
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.50x20.00
Корична цена: 25.00 лв.
Цена: 22.50 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Философия, психология, етика, Познай себе си
Тази книга е твърде различна от известните досега заглавия от Уейн Дайър. Колкото до д-р Джон Вринд, той е непознат на българските читатели. Тандемът на двамата психолози-терапевти се оказва твърде благотворен: един истински бестселър, претърпял три издания в САЩ. Както авторите сами правят уговорката, това не са „чудновати теоретични писания“, нито е „поредното езотерично четиво“ с амбиция за изключителност. По своя замисъл книгата представлява практическо ръководство за психолог-консултанти, искрено загрижени за ефективността на своята професия. Книгата предлага различни техники на водене на психологически консултации – индивидуални и групови.

Изводите за човешкото поведение, които тя съдържа, са направени в резултат на личните наблюдения на авторите по време на стотици часове на сеанси. Техните хрумвания за някои необичайни подходи, „озаренията“ на момента, по-късно изпробвани и стигнали до реален резултат (изразяващ се в благотворна промяна в поведението на хората), оформят система от нови продуктивни техники и процедури за водене на психологическите консултации. Книгата е действителен екстракт на реален опит – в нея почти липсват теоретични отклонения. Предметът на нейното изследване обаче е толкова интересен, че тя излиза извън първоначалния замисъл и извън качеството си само на наръчник за професионалните психолог-консултанти; тя ни представя област на размишление, привличаща всеки, който проявява интерес към начините на функциониране на човешката психика. Изключителният успех на първите є издания на английски език я премества от строго професионалните книжни лавици към широкопопулярните и винаги очаквани с нетърпение книги за самопознание и самопомощ.

Уейн Дайър е доктор по философия и практикуващ психотератевт, бивш преподавател в Университета „Сейнт Джон“ в Ню Йорк. Изключително плодотворен писател и лектор в областта на самоусъвършенстването, той е автор на над 30 книги, донесли му международна известност. Двамата с д-р Джон Вринд дълги години работят върху проблема за ефективността на груповото психологическо консултиране. В своите проучвания и практически експерименти те стигат до важни идеи, свързани с човешката психика и поведение. Опирайки се на личния си опит, Дайър и Вринд предлагат нови оперативни стратегии, които могат да са в непосредствена помощ на всеки психолог-консултант при работата му с клиенти.

Книги, подобни на "Психологическо консултиране - ефективни техники"

Богатството, което не се купува с пари
-5%

Богатството, което не се купува с пари

Робин Шарма

19.00 лв.
12 рецепти за щастие

12 рецепти за щастие

Росица Якобс

15.00 лв.
Само за мъже. 42 шанса за Нея и Него
-10%

Само за мъже. 42 шанса за Нея и Него

Росен Кутелов

17.10 лв.
Оптимумът. Емоционално интелигентната организация
-5%

Оптимумът. Емоционално интелигентната организация

Даниъл Голман, Кери Чърнис

20.81 лв.
Оптимумът. Емоционално интелигентната организация - твърда корица
-5%

Оптимумът. Емоционално интелигентната организация - твърда корица

Даниъл Голман, Кери Чърнис

24.61 лв.

Други книги от Уейн Дайър

Коментари за "Психологическо консултиране - ефективни техники"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах