Абонамент за бюлетин
Продължаваме напред
-10%

Продължаваме напред

ISBN: 9789548689984
Издател: Ерго
Издадена: 2017
Брой страници: 196
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x22.00
Корична цена: 12.00 лв.
Цена: 10.80 лв.
Убийствена ирония, сарказъм и нескрита тъга по изгубената духовност – това е! Кратките публицистични текстове, памфлетите и жлъчните фейлетони, събрани в този сборник, показват пределно ясно неотстъпчивата позиция на автора към онези неща от днешния ни живот, които вече сме на път дори да престанем да забелязваме. Поет по призвание и с очи на фотограф, Владислав Христов е пределно ясен и читателят няма да бъде заблуден нито с празнодумие, нито с шикалкавене. И ако е прав гражданинът Карл Хайнрих Маркс, че човечеството се прощава с миналото си, смеейки се, авторът на тази книга ни предлага да се надсмеем над настоящето, ако искаме да продължаваме напред.
Христо Карастоянов

Фейлетонът винаги е бил жанр, подценяван от литературните сноби и „разбирачи“. А истината е: писатели и поети днес има много, фейлетонистите се броят на пръсти. Със сатиричните текстове, събрани в тази книга, Влади Христов ни показва, че е достоен за званието – фейлетонист.
Михаил Вешим

Дори да познавате творчеството на Владислав Христов, в „Продължаваме напред“ ви очакват доста изненади. Тук авторът е комплексен: присмехулен, ясен, глобален и безпощаден. Думите му са толкова на фокус, че се чудиш как самият ти не си видял фотографията на частицата глупост от собствения ти живот, която иначе е постоянно пред очите ти. Кратките му фейлетони са документ на времето, в което живеем. Без високомерие, по човешки той присъства в тях. И те шашардисва с ерудиция. България цялата може да се огледа в тази книга.
Златко Ангелов

--------------------

Владислав Христов (р. 1976, гр. Шумен) живее и работи като журналист и фотограф в София. Има многобройни публикации в периодичния литературен печат: „Granta“, „Литературен вестник“, „Съвременник“, „Страница“, „Факел“, „ЛИК“ и др. Издадени книги: „Снимки на деца“ (кратки прози, 2010), „Енсо“ (стихове, 2012, номинация за наградата „Иван Николов“), „Фи“ (стихове, 2013), „Германии“ (стихове, 2014), „Обратно броене“ (стихове, 2016).

Книги, подобни на "Продължаваме напред"

Мопсът на Вазов. Краткости 2001-2021
-10%

Мопсът на Вазов. Краткости 2001-2021

Владислав Христов

14.40 лв.
Писма до Лазар
-10%

Писма до Лазар

Владислав Христов

9.00 лв.
Комореби
-10%

Комореби

Владислав Христов

7.20 лв.
Основи на хайку
-5%

Основи на хайку

Владислав Христов

14.25 лв.
Германии
-10%

Германии

Владислав Христов

6.30 лв.

Други книги от Владислав Христов

Коментари за "Продължаваме напред"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах