Абонамент за бюлетин
Приказки от селвата
-10%

Приказки от селвата

ISBN: 9786197055047
Издател: Лабиринт
Издадена: 2013
Брой страници: 112
Корица: Твърда
Език: Български
Размери: 20.00x26.00
Корична цена: 19.00 лв.
Цена: 17.10 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Детска литература, Приказки и легенди
Уругваецът Орасио Кирога (1878-1937) е почти непознат в България, което е странно, ако си спомним колко много са страстните почитатели на латиноамериканската литература у нас. На американския континент Кирога не само е признат класик, включен в учебната програма в много страни, но е смятан и за един от родоначалниците на магическия реализъм и за учител на Борхес, когото със сигурност са чували всички.

Творческото му наследство е твърде разнолико и в него има и приказки за животни, които като художествено равнище и значение не отстъпват на приказките на Киплинг.

Те са самобитни и познавателни, наистина детски, увлекателни, поучителни и разбираеми, разширяват кръгозора, развиват въображението и насърчават децата да мислят – сякаш ги потапят в дълбока вода и ги пренасят на противоположния край на планетата: в селвата – усойните тропически гори на Южна Америка, изпълнени с необикновени цветове, звуци и миризми, с екзотични животни: капибари, мравояди, пирани, каймани, ягуари, огромни костенурки, толкова логични в разсъжденията си и толкова самоотвержени като поведение, че не можеш да не им съчувстваш.

Повествоватието, напевно и леко, на достъпен език, с разяснения и повторения, както е прието в безименните приказки на всички народи, дава много нови знания и полезни уроци, главният от които е за хората и за отношението им към природата с нейните тъмни, съдбовни сили, сумрачна фантастичност и крехко равновесие, което лесно може да бъде нарушено, ако тръгнем към нея с лоши помисли и намерения.

Благодарение на големия формат и едрия шрифт в книгата децата ще опознаят по-лесно селвата – този свят на ръба между приказното и действителността. А илюстрациите на признатия майстор на четката Пьотр Багин не само са изразителни, изтънчени и красиви, но и с приглушените си тонове засилват приказната атмосфера: цветовете не отблъскват и не стряскат, а привличат погледа и те карат да се взреш по-внимателно.

Книги, подобни на "Приказки от селвата"

Ще ви разкажа за… ТАЙНИТЕ НА ДЪРВЕТАТА

Ще ви разкажа за… ТАЙНИТЕ НА ДЪРВЕТАТА

15.90 лв.
Ще ви разкажа за… ТАЙНИТЕ НА ПЧЕЛИТЕ

Ще ви разкажа за… ТАЙНИТЕ НА ПЧЕЛИТЕ

15.90 лв.
Ще ви разкажа за… ТАЙНИТЕ НА ПТИЦИТЕ

Ще ви разкажа за… ТАЙНИТЕ НА ПТИЦИТЕ

15.90 лв.
Ще ви разкажа за… ТАЙНИТЕ НА ОКЕАНИТЕ

Ще ви разкажа за… ТАЙНИТЕ НА ОКЕАНИТЕ

15.90 лв.
Чистофайникът Пийт

Чистофайникът Пийт

Емили Гравет

20.00 лв.

Други книги от Орасио Кирога

Коментари за "Приказки от селвата"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах