Абонамент за бюлетин
Приказки от Горната и Долната земя
-10%

Приказки от Горната и Долната земя

ISBN: 9786190212454
Издател: Колибри
Издадена: 2023
Брой страници: 336
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 24.00 лв.
Цена: 21.60 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Българска литература, Проза
След лепкавата жега на Буенос Айрес тук всичко е чисто, свежо и хрупкаво като прясно изпрани чаршафи, уютно като планинско селце, пролетно като лютиче, цветно като шепа бонбони, усмихнато като слънчев лъч, синенебо като детски сън. Добродушно и смайващо самотно. Далече, далече от глъчката и шумотевицата, от тълпите и цивилизацията, от бързането и стреса, чак най-отдолу, най-на юг, най-накрая на земята. Fin del Mundo. Краят на света.

Така Изабела Шопова описва Ушуая, градчето в най-южната част на Земята, краят на света, който със сигурност няма да сложи край на пътешествията ѝ. След „На изток – в рая“, „На запад от рая“, „На юг от разума“, „Подир сянката на кондора“ и съвсем между другото, „Самоучител за преднамерено убийство на скуката“, Изабела ни предлага поредната си завладяваща сага – „Приказки от Горната и Долната земя“.

Този път Изабела Шопова описва приказните си пътешествия по света, който не е спирала да кръстосва в продължение на десетилетия. Заедно с дъщеря си Бояна, която с любов нарича „подрастващото“ и „вечно гладното“, обикаля Горната земя – Русия от 2009 година с безумната ѝ бюрокрация и красотата на московските ѝ църкви, Поднебесната империя – тук са Хонконг и комунистическия китайски „рай“, либералната Ниска земя, където майка и дъщеря правят безуспешен наркотичен опит. Десет години по-късно ги виждаме в Чернобил, за който Изабела пише потресаващ пътепис. През 2015 г. пътешественичката прекосява Долната земя – Буенос Айрес с футбола, тангото и живописните си улици, супердолния край на Аржентина и на планетата, Ушуая, за да преброди след това южните островни земи Нова Каледония, Роторуа, Вануато, Нумея, Маре… Преди да се завърне в Бризбън и във времето и да ни разкаже за своята Австралия и нейните уроци по щастие.

Всичко това е написано с типичното неподражаемо чувство за хумор на Изабела, с езиковите ѝ и стилови инвенции, колоритните описания, невероятното богатство на речника. Минути на истинско удоволствие очакват читателите ѝ – и тези, които вече я познават и ценят, и тези, който за първи път ще посегнат към нейна книга.

Книги, подобни на "Приказки от Горната и Долната земя"

Подир сянката на кондора
-10%

Подир сянката на кондора

Изабела Шопова

25.20 лв.
Хан Крум

Хан Крум

Димитър Мантов

10.00 лв.
Машина за пуканки

Машина за пуканки

Михаил Стоянов

16.00 лв.
Двойното дъно на пилотския куфар
-10%

Двойното дъно на пилотския куфар

Йордан Колев

13.50 лв.
Силата. Разкази

Силата. Разкази

Вълчин Даскалов

19.00 лв.

Други книги от Изабела Шопова

Коментари за "Приказки от Горната и Долната земя"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах