Абонамент за бюлетин
Призраци в моята глава
-5%

Призраци в моята глава

ISBN: 9789543651771
Издател: Еднорог
Издадена: 2016
Брой страници: 352
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 14.90 лв.
Цена: 14.16 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза, Трилъри
Романът на Пол Трембли „Призраци в моята глава”, удостоен с престижната награда „Брам Стокър” 2015, е смразяващ трилър, който брилянтно съчетава семейна драма и психологически съспенс, подсилен с модерна, но също толкова въздействаща интерпретация на жанра на ужаса. Филмовите права на „Призраци в моята глава” са откупени и лентата ще бъде продуцирана от компанията на Робърт Дауни Джуниър.

Животът на семейство Барет, обикновена провинциална фамилия, започва да се разпада, когато тяхната четиринайсетгодишна дъщеря Марджъри проявява признаци на остра шизофрения.

Отчаянието на родителите й се задълбочава, тъй като лекарите не са в състояние да спрат неудържимото плъзгане на Марджъри към бездната на лудостта. Докато домът им се превръща в къща на ужасите, те неохотно се обръщат за помощ към местен католически свещеник. Отец Уондърли предлага да прибегнат към екзорсизъм, тъй като вярва, че крехката тийнейджърка е обладана от духове. Същевременно свещеникът се свързва с местна продуцентска компания, която проявява интерес да филмира борбата на семейство Барет с демоните. Фамилията е принудена да приеме предложението поради главоломно трупащите се сметки за лечение и четиримата скоро се превръщат в неочакваните звезди на хитовото риалити шоу „Обсебването”.

Когато събитията в къщата на семейство Барет прерастват в истинска трагедия, шоуто и шокиращите инциденти, които то улавя, се превръщат в градска легенда.
Петнайсет години по-късно авторка на бестселъри интервюира Мери, по-малката сестра на Марджъри. И докато Мери си припомня тези отдавна отминали събития, случили се, когато тя е била само на осем години, на повърхността започват да изплуват дълбоко заровени тайни и болезнени спомени, които се сблъскват по неочакван начин с излъченото по телевизията. „Призраци в моята глава” е заплетен психологически роман на ужаса, който повдига множество въпроси за връзката между спомените и реалността, науката и религията и самата същност на злото.

“Призраци в моята глава” на Пол Трембли буквално ме смрази от страх, а аз не се плаша лесно.”
Стивън Кинг

„Великолепният роман на Пол Трембли „Призраци в моята глава” не е просто история на ужаса, а творба от по-сериозен калибър. Книгата спуска над читателя изящна мъгла от перфектно балансирана тайнственост, в която всеки сам решава кое е истина и кое - не.”
Ню Йорк Таймс Бук Ривю

Книги, подобни на "Призраци в моята глава"

Крадецът на изкуство
-10%

Крадецът на изкуство

Майкъл Финкъл

17.91 лв.
Дневникът на прислужницата
-10%

Дневникът на прислужницата

Лорет Ан Уайт

20.70 лв.
Пречупена светлина
-10%

Пречупена светлина

Джоан Харис

18.00 лв.
Един от нас се завърна, книга 3
-5%

Един от нас се завърна, книга 3

Карън М. Макменъс

18.91 лв.
Три живота седмично
-10%

Три живота седмично

Мишел Бюси

19.80 лв.

Други книги от Пол Трембли

Коментари за "Призраци в моята глава"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах