Абонамент за бюлетин
Престъпна Будапеща
-10%

Престъпна Будапеща

ISBN: 9786191790746
Издател: Летера
Издадена: 2017
Брой страници: 272
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x21.00
Корична цена: 16.00 лв.
Цена: 14.40 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза, Криминалета
Предвоенна Будапеща и задкулисните тайни на един нашумял криминален случай. Роман в традициите на Чандлър и Хамет.

Будапеща, октомври 1936 година. Министър-председателят Дюла Гьомбьош е мъртъв. В един от безистените на квартал "Терезварош" се натъкват на трупа на млада еврейка. Пристигналият на мястото криминален репортер на вестник "Вечерните новини" Жигмонд Гордон започва да разпитва, но навсякъде се сблъсква със стени. Нишките водят едновременно нагоре, към най-висшите слоеве на обществото, и надолу, към ужасяващия свят на мизерията и огорчението. Гордон е движен от своя нюх и от любопитството си и колкото повече се опитват да го сплашат, толкова по-упорито следва дирите. Не знае на кого може да се довери, не знае кой от какви скрити намерения е движен, не знае - но не се и интересува - чии интереси засяга. Стреми се само към едно: да открие убиеца на момичето, защото никой друг освен него не се вълнува от това...

"Тази книга не е само задоволяващ криминален роман, но представлява възможност да узнаем какъв е бил животът в Унгария в годините преди втората световна война и какви са били политическите връзки с останалите европейски народи, преди всичко с Германия... В "Budapest Noir" описанието на историческата ситуация е отлично, анализът на героите е много убедителен."
Thriller Magazine

"Майорски близък план на предвоенна Будапеща с нейните трамваи и боксови зали, където местните предприемачи флиртуват със задаващия се националсоциализъм и са готови на всичко, за да защитят мръсните си, но извънредно доходоносни начинания."
Liberation

--------------------
Вилмош Кондор е роден през 1954 г. Започва висшето си образование в Сегед и продължава в Сорбоната в Париж, откъдето се завръща в родината си с диплома на инженер. Понастоящем преподава математика и физика в гимназията на един град в Западна Унгария. С жена си, двете си дъщери близначки, както и с кучетата и сокола си, живее в малко село край Шопрон. Първият роман на Вилмош Кондор - Budapest Noir, излиза през 2008 г., продължението му Престъпна Будапеща - през 2010, а Будапещенски шпионин - 2011 г. Приключенията на Жигмонд Гордон вече се четат от почитателите на криминалния жанр на пет езика в дванадесет държави.

Книги, подобни на "Престъпна Будапеща"

Синове и огорчени души
-10%

Синове и огорчени души

Алпер Джанъгюз

17.91 лв.
Пречупена светлина
-10%

Пречупена светлина

Джоан Харис

18.00 лв.
Свят на куриози
-10%

Свят на куриози

Луиз Пени

21.59 лв.
Наръчник на един убиец

Наръчник на един убиец

Фредерик Ървинг Андерсън

15.00 лв.
Атон

Атон

Франческо Фратини

19.00 лв.

Други книги от Вилмош Кондор

Коментари за "Престъпна Будапеща"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах