Абонамент за бюлетин
Престолът на русалката
-10%

Престолът на русалката

ISBN: 9547691058
Издател: Обсидиан
Издадена: 2005
Брой страници: 320
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 10.00 лв.
Цена: 9.00 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
Вероятността съпругата му да е влюбена в друг мъж му бе хрумнала интуитивно, докато разглеждаше картините й. Те го бяха шокирали със силния си еротичен заряд, с дълбочината, към която се гмуркаше жената на тях. Сякаш наблюдаваше смърт – смъртта на Джеси. Предишният й живот, старите превъплъщения и роли се свличаха от нея и се издигаха към повърхността, а жената потъваше все по-дълбоко. Беше объркан, озадачен към какво ли се гмурка. И изведнъж видя скицата с двамата любовници, прегърнати на дъното, и прозрението дойде мигновено. Удари го чак в сърцето.
Двамата на дъното на океана. На най-дълбокото място.

“Престолът на русалката” е едновременно магически и твърде реалистичен роман, който като всяка добра литература изследва превратностите на капризната съдба, в един миг променяща удобното ни съществуване. След двайсетгодишен щастлив брак Джеси Съливан предприема неочаквано бягство от рутината на семейния живот. Тя смята, че има всичко, от което се нуждае – верен съпруг с чудесна професия, дъщеря в колеж, прекрасна къща. И не мечтае да променя света, няма амбиции за своя кариера. Внезапно повикана на острова, където се е родила, за да се погрижи за ексцентричната си майка, която нарочно си е отрязала един пръст, Джеси е обзета от ужасен страх – майка й бавно полудява. И от събудилото се чувство за вина, че лулата, която навремето е подарила на баща си, е причинила взрива на лодката му и неговата смърт. Съвсем не очаква, че ще се влюби отчаяно и силно. И то в бенедиктински монах.
Този мъдър и нежен разказ за островите на вдъхновението и параклисите на вярата, където в един или друг момент попада душата на всеки от нас, деликатно напомня на “Мостовете на Медисън” и романите на Пат Конрой. “Престолът на русалката” отново доказва таланта на Сю Монк Кид, чийто първи роман “Тайният живот на пчелите” се превърна в литературен феномен – за пръв път в историята на книгоиздаването една и съща книга заема първото или второто място сред бестселърите в меки корици вече 140 седмици. Новият й роман е на път да предизвика още по-голям възторг.

Книги, подобни на "Престолът на русалката"

Тайният живот на пчелите

Тайният живот на пчелите

Сю Монк Кид

7.00 лв.
Книга на копнежите

Книга на копнежите

Сю Монк Кид

19.00 лв.
Преоткриване на крилете
-5%

Преоткриване на крилете

Сю Монк Кид

20.90 лв.
Семейни жени

Семейни жени

Кристина Кампос

19.95 лв.
Изумление и трепет

Изумление и трепет

Амели Нотомб

16.00 лв.

Други книги от Сю Монк Кид

Коментари за "Престолът на русалката"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах