Абонамент за бюлетин
Прекариатът –  новата опасна класа
-5%

Прекариатът – новата опасна класа

Издател: Труд и право
Издадена: 2013
Брой страници: 396
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 18.00 лв.
Цена: 17.10 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Политика, публицистика, медии, Публицистика
Изданието предлага задълбочен анализ на зараждането, формирането и характерните черти на глобалния прекариат – една нова класа от милиони хора по света, лишени от постоянна работа, от трудова и житейска стабилност и сигурност, без ясна трудова идентичност и перспектива за кариера, поставени в неравностойно положение в резултат на глобализацията на икономиката и провежданите неолиберални политики.

Защо се разраства тази класа? Какъв е статусът на тези хора? Могат ли съществуващите модели и решения да отговорят на техните желания и потребности? Не предизвиква ли вече техния гняв политическа и социална нестабилност в обществото? В какви насоки трябва да се търсят политическите и икономическите решения?

Анализът не само вниква задълбочено в тези и в други подобни проблеми, но съдържа и конкретни идеи, предложения и модели за решаването им.
Книгата е издание на ИК „Труд и право”, възложено и финансирано от КНСБ. Тя е български превод на книгата „The Precariat: The New Dangerous Class”, издадена във Великобритания през 2011 г.

Авторът на книгата е Гай Стендинг – професор по икономическа сигурност в университета в Бат - Великобритания. Академичният път на Гай Стендинг е свързан с научни изследвания в областта на икономиката на труда и комплексните индустриални отношения. Автор е на множество публикации, научни трудове и над 25 книги в областта на пазара на труда. Той е заемал експертни и ръководни длъжности в Световната банка, Международната организация на труда, Организацията за икономическо сътрудничество и развитие, Европейската комисия, Азиатската банка за развитие, Международната организация на профсъюзите и др.

Книгата предизвиква сериозен размисъл и е изключително ценно четиво както за политици, икономисти, синдикалисти, работодатели и общественици, така и за научни работници, преподаватели и студенти.

Книги, подобни на "Прекариатът – новата опасна класа"

Пропагандата

Пропагандата

Жак Елюл

25.90 лв.
Пропагандата - твърда корица

Пропагандата - твърда корица

Жак Елюл

29.90 лв.
Банзейро Окотò. Пътуване до Амазония, център на света

Банзейро Окотò. Пътуване до Амазония, център на света

Елиане Брум

25.00 лв.
Мегазаплахи
-5%

Мегазаплахи

Нуриел Рубини

23.66 лв.
Мегазаплахи - твърда корица
-5%

Мегазаплахи - твърда корица

Нуриел Рубини

27.46 лв.

Други книги от Гай Стендинг

Коментари за "Прекариатът – новата опасна класа"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах