Абонамент за бюлетин
Превод от детски: Как да спасим децата от възрастните и обратно

Превод от детски: Как да спасим децата от възрастните и обратно

ISBN: 9786191608287
Издадена: 2018
Брой страници: 306
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 19.00 лв.
Цена: 19.00 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
„Иска ми се да бях срещнала някой като автора на тази книга, когато бях малка. Този поглед към децата, пълен със симпатия и доброжелателност, но и с познание и разбиране на истинските им мечти и нужди, докосва и привлича дълбоко. Подобно на историите, пресъздадени от Астрид Линдгрен, Ерих Кестнер, Джани Родари, Антон Чехов и другите велики терапевти на детската душа, и в „Превод от детски” не искаш да напускаш уюта на компанията на разказвача и малките герои.
Като психолог имам известна представа за психоло¬г謬ческата работа с деца. Много от нас не избират тази оᬬласт за професионално развитие. Не само заради спе¬цифика, трудност и отговорност. Не само и заради то¬ва, че обременени понякога от собствените си детски пре¬живявания, отношенията с възрастните, методите на отглеждане и възпитание, влиянието на историчес¬кия и културен контекст, инстинктивно избягваме обширното потапяне в преживяването на детството, което изисква тази професия. Челната среща с детското и ро¬дителското безсилие не е в капацитета на всеки един пси¬холог, особено ако в личната му история има много не¬преработени травми. Изборът за работа с деца е призвание, но и приключение, за което се изискват героични качества като смелост, сърце и изключително добра подготовка, защото се носи отговорност за бъдещето. Димитрина Проданова ни въвлича в това приключение.

В „Превод от детски” откриваме една щедра на психологически ресурси страна, пълна с рефлексии, полезно обяснени теории и изследвания, личен и клиничен опит, насоки, препоръки, прекрасен илюстративен материал, великолепна поезия и най-вече проследяваме историите на малките герои, техните борби, драми и епични победи и прозрения. В света сме на всичко, което вълнува прорастващия човек. Посланието е: „Справянето е възможно” и то не с борба за надмощие, контрол и сила, а с опознаване и разбиране, уважение и партниране, свързване с детето, общуване, обмен и партньорство. Понякога разрешенията на дадени проблеми изглеждат прости, особено за изкушените в психоанализата. Тогава се сещам за Бръсначът на Окам и за най-простото възможно обяснение, което върши работа, е вероятно най-вярното. Както и за принципа, преди всичко да не се вреди.

Една от асоциациите ми за „Превод от детски” е тази с приказките, в които някой чудодеен дар дава на притежателя си способността да разбира езика на природата ? на животните, птиците, растенията. Изведнъж се отключва и преоткрива онова скрито знание, което е постоянно около нас, но е загадка и едва с разкодирането на езика на някого сме в състояние да установим с него пълноценна връзка. „Превод от детски” ни помага да си създадем този дар.

Нека споделим това преоткриване на детето в нас и на възрастния в детето. „
Лора Белчева -психотерапевт

Книги, подобни на "Превод от детски: Как да спасим децата от възрастните и обратно"

Порасналите деца на емоционално незрели родители
-5%

Порасналите деца на емоционално незрели родители

Линдзи Гибсън

16.15 лв.
Kак да отгледаме успешни личности - 5 принципа за възпитание на целеустремени деца от "Кръстницата" на Силициевата долина
-10%

Kак да отгледаме успешни личности - 5 принципа за възпитание на целеустремени деца от "Кръстницата" на Силициевата долина

Естер Войчицки

17.96 лв.
Съветите на Татко

Съветите на Татко

Радостин Христов - Стин

12.00 лв.
Момичето на татко. Специалните отношения баща-дъщеря
-10%

Момичето на татко. Специалните отношения баща-дъщеря

Вероник Моралди, Мишел Гобер

16.11 лв.
Рай на земята
-10%

Рай на земята

Шарифа Опенхаймер

18.00 лв.

Други книги от Димитрина Проданова

Коментари за "Превод от детски: Как да спасим децата от възрастните и обратно"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах