Абонамент за бюлетин
Православният път
-10%

Православният път

ISBN: 9789542972310
Издател: Омофор
Издадена: 2014
Брой страници: 214
Корица: Мекa
Език: Български
Националност: Английска
Корична цена: 15.00 лв.
Цена: 13.50 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Религия и митология, Теология
Митрополит Калистос (Тимоти Уеър) е едно от най-известните и авторитетни имена в православието на Запад днес, особено в англоезичния свят, където неговият принос за разкриването на богатството на православната традиция е огромен. Роден в Англия през 1934 г., още като младеж той се среща с православието и открива в него дълбочината и неподправената духовност, за които жадува. Става православен, пътува из Гърция, пребивава продължително време и натрупва духовен опит в манастира "Св. Йоан Богослов" на о. Патмос, а също на Света гора и в Йерусалим. Избира монашеския път и е постриган за монах на о. Патмос. След като се връща в Англия, той преподава в продължение на 35 години православно богословие в Оксфорд, като ръководи също и Института за православни изследвания в Кеймбридж. Митрополит Калистос съчетава по блестящ начин църковното служение на висш йерарх на Православната църква (към Вселенската патриаршия) с академичната и преподавателска работа в едни от най-престижните висши школи в света, където е търсен лектор и до днес.

В цялата си академична и популяризаторска дейност митрополит Калистос се отличава с изключителния дар да свидетелства за православното християнство на естествен и разбираем съвременен език, да излага с достъпно слово дълбоки богословски истини. Заедно с "Православната църква" другия станал вече класически негов труд, многобройните му академични публикации, участието му в английския превод на сборника Добротолюбие, на постния триод и минеите плод на това негово умение е и настоящата книга "Православният път". Преведена на различни езици, тя е помогнала и помага на много хора да открият - или преоткрият - православието като начин на живот и молитвен път. Предстои срещата и на българския читател с тази удивителна книга.

Димитър Попмаринов

------------
Едно от най-древните имена на християнството е просто "пътят". Това е име, което подчертава практическия характер на християнската вяра. Християнството е повече от теория за вселената, повече от учение, записано на хартия. То е път, по който пътуваме - пътят на живота, в най-дълбокия и всеобхватен смисъл на думата.

Митрополит Калистос Уеър

Книги, подобни на "Православният път"

Проповеди за деца
-10%

Проповеди за деца

Джон Райл

8.91 лв.
Езерото на боровинките
-10%

Езерото на боровинките

Джош Макдауъл

6.21 лв.
Кръстът на Христос
-10%

Кръстът на Христос

Джон Стот

22.50 лв.
Тайнство и Есхатон
-5%

Тайнство и Есхатон

прот. Сава (Щони) Кокудев

14.25 лв.
Пистис София: Гностично евангелие
-5%

Пистис София: Гностично евангелие

19.00 лв.

Други книги от Митрополит Калистос Уеър

Коментари за "Православният път"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах