Абонамент за бюлетин
Правила за смешно поведение
-10%

Правила за смешно поведение

ISBN: 9786191611232
Издател: Персей
Издадена: 2016
Брой страници: 144
Корица: Мекa
Език: Български
Националност: Чешка
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 10.00 лв.
Цена: 9.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
Забавна и иронична, чак тъжна – това е „Правила за смешно поведение”. В нея главният герой полита за първи път в живота си с парапланер. Понася болката от раздялата завинаги с баща си. В търсене на себе си се изгубва в делтата на Дунава.

Трите истории от „Правила за смешно поведение” са взаимно преплетени точно като каналите на Дунав, преди да се влее в Черно море. Сюжетните нишки са безброй, макар че главната е тази за преоткриването на собствената си същност. И за невъзможността да попаднеш на себеподобни в един свят, който все по-малко разговаря. Затова и най-сериозният диалог в „Правила за смешно поведение” се води чрез есемеси. Най-важните заключения пък идват след най-абсурдните преживявания.

Препоръчваме ви тази книга, ако искате да сложите ред в собствения си живот. Защото тя сякаш сканира най-важните ни мисли – за това страшно ли е да останем сами; доколко изглеждаме смешни в живота си; също и кога настъпва краят на света.

Емил Хакъл – един от най-уважаваните и продавани чешки автори днес, сервира отговорите без претенции, но и безкомпромисно. Затова и книгата му ни развеселява, ядосва, натъжава... Но в никакъв случай не ни оставя безразлични.
Автор и на преведените у нас „За родителите и децата” и „Истинско събитие”, Хакъл пише в творбите си най-вече за самотата. Героите му често посягат към успокоителните – или поне толкова често, колкото и към бутилката. Но не са аутсайдери. Емил Хакъл пише така, че в главната роля на книгите му да сме самите ние. Това се оценява и от критика, и от читатели. През 2003 г. „За родителите и децата” печели най-голямата чешка награда за проза „Магнезия Литера”. „Истинско събитие” повтаря успеха й през 2014-а. „Правила за смешно поведение” също събира много добри оценки – наред с номинацията за „Магнезия Литера”, тя печели не по-малко престижната награда „Йозеф Шкворецки”. Втора е и в анкетата за книга на годината на в. „Лидове новини” през 2010 г.

Книги, подобни на "Правила за смешно поведение"

Истинско събитие
-10%

Истинско събитие

Емил Хакъл

6.30 лв.
Неразделните

Неразделните

Симон дьо Бовоар

20.00 лв.
И заживели вечно нещастни

И заживели вечно нещастни

Стефани Гарбър

25.00 лв.
Неразделните

Неразделните

Ървин Д. Ялом

26.00 лв.
Любов, или нещо такова

Любов, или нещо такова

Тересе Тунген

22.00 лв.

Други книги от Емил Хакъл

Коментари за "Правила за смешно поведение"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах