Абонамент за бюлетин
По стъпките на Хемингуей
-10%

По стъпките на Хемингуей

ISBN: 9789549535754
Издател: Вакон
Издадена: 2014
Брой страници: 264
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 17.00 лв.
Цена: 15.30 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Преводна литература, Биографична литература
Сто години след рождението на Ърнест Хемингуей Майкъл Палин си поставя за цел да установи що за човек стои зад легендарното име - пияница и женкар, който обича котките и стрелбата, но пише изключително и така оставя траен белег върху културата на двайсти век. Все още под влиянието на последния си напрегнат бестселър - "Столът на Хемингуей Палин се опитва да вникне в света на Хемингуей, както винаги ръководен от желанието си да открива нови места.

Миналото и настоящето се сливат, понякога до поразяваща степен, докато Майкъл пътува от Чикаго до горите и езерата на северен Мичиган и от бойните полета на Първата световна война до Италия, Париж и Испания, където се спира, за да научи повече за бикоборството, и да усети делничния дух на Пампола и прословутото надбягване с бикове. Посещава Венеция по време на Карнавала и опитва от заразителната лудост на Фаите във Валенсия - петдневни празненства с множество исторически, религиозни и развлекателни процесии и фойерверки. Страстта на Хемингуей към пътуванията води Палин до остров Кий Уест във Флорида - някога безизвестен, а сега с развиваща се около музея на писателя индустрия. Съревнованията за двойници на легендата пък са връхна точка в празненствата за стогодишнината му.

Майкъл лови риба в Гълф стрийм, отива на сафари в Африка, където някога срещу дивите животни са насочвали оръжия, а не фотоапарати; както и в Монтана и Уайоминг, където световноизвестният писател бяга от стреса на славата си. Фотографът Базил Пао отново успява да улови духа на всяко едно място със специфичните му настроение и цветове, за да постави Палин в автентичния свят на Хемингуей. Книгата е прекрасно изследване на едно специфично време и пространство, изпълнена е с мъдрост и чувство за хумор и ни предоставя завладяващ поглед върху необикновения дух и безспирните, трескави скитничества на една от най-велите и колоритни легенди на двайсти век.

--------------

"Прозата на Палин е жива и проникновена, достига до истинското обаяние към Хемингуей, което носят тези места... Всеки фен на Хемингуей рибар, бикоборец, ловец, достоен за неговия мартини шейкър, трябва да се впусне в развлечението на тази книга."
Library Journal

"През Италия, Париж, назад към Африка, към Куба и Кий Уест, "По стъпките на Хемингуей" въздейства по толкова различни начини - откриваме обаянието и самоиронията на Майкъл Палин. Срещаме се с прозренията му за живота, на места приятно уравновесявани от чистата глупост... Възхитителен пътепис."
The Baltimore Sun

"Прекрасен пътепис. Няма нито един скучен момент."
Дейли Мейл

Книги, подобни на "По стъпките на Хемингуей"

Дневник от Северна Корея
-10%

Дневник от Северна Корея

Майкъл Палин

18.00 лв.
Неудържимият Макс Верстапен

Неудържимият Макс Верстапен

Марк Хюс

25.00 лв.
Нострадамус
-10%

Нострадамус

Мишел Зевако

21.60 лв.
Мао Дзедун. Безбройните любовници и врагове на червения дракон
-10%

Мао Дзедун. Безбройните любовници и врагове на червения дракон

Етиен Касе

18.89 лв.
Биби. Моята история
-10%

Биби. Моята история

Бенямин Нетаняху

49.50 лв.

Допълнителни материали Други книги от Майкъл Палин

Коментари за "По стъпките на Хемингуей"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах