Абонамент за бюлетин
По действителен случай
-10%

По действителен случай

ISBN: 9786190201014
Издател: Колибри
Издадена: 2017
Брой страници: 384
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 20.00 лв.
Цена: 18.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
Цялата история е основана на международния бестселър „Силна е нощта“ (ИК „Колибри“, 2013), роман за чаровната и нестабилна психически майка на писателката, завършила живота си със самоубийство. След поредното представяне на новата си книга притеснената от големия й успех авторка се запознава с красивата и елегантна Л. Двете се сприятеляват все повече, докато постепенно, от приятелка и утешителка, Л. се преобразява в демонична фигура и обсебва живота и душата на писателката, започва да прилича на нея, да работи вместо нея, да се облича като нея, да си служи с лявата ръка като нея… изяжда я, поглъща я. Напрежението малко по малко нараства, в доверието на героинята се промъква съмнение, подозрение, на пръв поглед невинни думи, жестове и случки сякаш предвещават драма. Л., която упражнява професията на писател в сянка (немаловажен детайл: тя завършва всяка чужда автобиография, написана от нея, с думата „Край“ и *, която не препраща към нищо), не спира да подтиква героинята, междувременно изпаднала в тежка творческа криза, да напише нов роман, в който всичко да е истина и само истина. След малък нелеп инцидент двете се оказват затворени в провинциална къща, където истинската природа на Л. се разкрива в цялата си чудовищност. Или може би не? Или може би не е точно така? А как е всъщност? Кое е истина и кое фикция – и в живота, и в литературата? Мистерия, съспенс, манипулации, мистификация, препратки към Стивън Кинг – всичко това е нямало как да не привлече вниманието на Роман Полански, който, заедно със сценариста Оливие Асайас и в главните роли Ева Грийн и съпругата на Полански Еманюел Сене, създава поредния си трилър (тази есен в Синелибри).

-----------------

Делфин дьо Виган (р. 1966) е френска писателка, авторка на шест романа: „Дни без глад”, „Хубавите момчета”, „Една декемврийска вечер”, „Но и аз”, „Подземни часове” и „Силна е нощта”, удостоени общо със седем литературни награди. Майка на две деца, спътница на известен френски литературен критик и журналист, след като упражнява различни професии, от 2007 година насам Делфин дьо Виган живее само от перото си.

За „Силна е нощта” (2011) Делфин дьо Виган получава 4 награди: Наградата на книжарниците FNAC, Наградата „Франс Телевизион”, Наградата „Рьонодо” на гимназистите и Голямата награда на читателките на сп. „Ел”. Романът е номиниран и за Наградата „Гонкур”. В продължение на година е в списъка на бестселърите.

Преведен е в повече от 20 страни. Само във Франция са продадени над половин милион екземпляра.

Книги, подобни на "По действителен случай"

Звездните деца
-10%

Звездните деца

Делфин дьо Виган

22.50 лв.
Но и аз
-10%

Но и аз

Делфин дьо Виган

14.40 лв.
Силна е нощта
-10%

Силна е нощта

Делфин дьо Виган

16.20 лв.
Неразделните

Неразделните

Симон дьо Бовоар

20.00 лв.
И заживели вечно нещастни

И заживели вечно нещастни

Стефани Гарбър

25.00 лв.

Други книги от Делфин дьо Виган

Коментари за "По действителен случай"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах